- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
NORAD: Ο Άγιος Βασίλης πέταξε πάνω από την Ακρόπολη (video)
To βράδυ της Παραμονής Χριστουγέννων
«Ο Άγιος Βασίλης περνάει πάνω από την πόλη της Αθήνας. Πάνω από την Ακρόπολη τα πιο ιερά μνημεία της οποίας ήταν αφιερωμένα στη θεά της σοφίας, την Αθηνά. Η Αθήνα, είναι η πατρίδα της φιλοσοφίας και η πόλη που αποτέλεσε τη βάση του Δυτικού Πολιτισμού. Εδώ και 7.000 χρόνια η Αθήνα κατοικείται συνεχώς, παραμένει μια μεγαλούπολη με ζωή, ενώ η Ακρόπολη στέκει όρθια».
Αυτά αναφέρει η στρατιωτική διοίκηση που είναι επιφορτισμένη με την αεροπορική ασφάλεια των ΗΠΑ και του Καναδά (NORAD) για το πέρασμα του Άγιου Βασίλη από την ελληνική πρωτεύουσα στο πλαίσιο του ταξιδιού του ανά τον κόσμο για το μοίρασμα των παιχνιδιών στους λιλιπούτειους (και όχι μόνο) φίλους του.
Σύμφωνα με τη NORAD, ο Άγιος Βασίλης πέταξε πάνω από την Ακρόπολη αργά το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.
Το τηλεφώνημα ενός παιδιού που άλλαξε τα πάντα
Η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής άνοιξε το 1955 μια τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά. Κατόπιν, χρόνια αργότερα, δημιουργήσε τον ιστότοπο www.noradsanta.org, προκειμένου οι λιλιπούτειοι φίλοι του να παρακολουθούν, σε 8 γλώσσες, την πορεία του Άγιου Βασίλη σε πραγματικό χρόνο.
Κάθε χρόνο εθελοντές απαντούν στα τηλεφωνήματα των παιδιών. Επιπλέον, σε έναν λογαριασμό στο Twitter (@NoradSanta), μπορεί εύκολα κάποιος να ενημερωθεί για κάθε κίνηση και ενέργεια του Άγιου Βασίλη.
Αυτή η επιχείρηση της Norad μετρά ήδη 6 δεκαετίες. Ξεκίνησε όταν η αλυσίδα των πολυκαταστημάτων Sears δημοσίευσε μια αγγελία σε μια εφημερίδα στο Κολοράντο με την πρόταση όσοι θέλουν να καλέσουν απευθείας τον Άγιο Βασίλη στο νούμερο που υποδείκνυε. Ωστόσο, εξαιτίας ενός σφάλματος, στην πραγματικότητα το νούμερο του τηλεφώνου ήταν εκείνο του «κόκκινου» τηλεφώνου της Norad.
Αν και σάστισε στην αρχή, όταν στην άλλη γραμμή ένα αγοράκι τον ρώτησε εάν μιλούσε με τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη, ο αξιωματικός υπηρεσίας εκείνη την ημέρα, ο πτέραρχος Χάρι Σουπ, γρήγορα ανέλαβε δράση. Διέταξε λοιπόν τους άνδρες του να δίνουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή του Άγιου Βασίλη και τηλεφώνησε επίσης σε ένα τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο για να γνωστοποιήσει ότι είδε ένα παράξενο αντικείμενο στον ουρανό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έβαζε μπογιά σε φαγητά για να δείχνουν πιο όμορφα
Στο Παρίσι «ολόκληροι δρόμοι καταστράφηκαν», δηλώνει ο δήμαρχος
Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης Μασσαλίας
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο Ντίτερς δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλεί με τον Τζόναθαν Κονσταντίν, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των Republicans Overseas
Δεν παραιτείται ο Ράμα
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μια κόρη
Σώθηκαν η αδελφή και ο ανιψιός της
Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Μακρόν
Τα 8 λεπτά απόλυτου τρόμου
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.