Κοσμος

Η προσβολή στη Μέγκαν Μαρκλ από την πριγκίπισσα του Κεντ, μέσω ενός κοσμήματος

Σάλος στο επίσημο δείπνο της Ελισάβετ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σάλος προκλήθηκε  κατά το επίσημο  δείπνο της βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι για τις γιορτές, όπου παραβρέθηκαν περί τους 50 γαλαζοαίματους. Ως προσβολή προς την αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, μετέφρασε ο βρετανικός Τύπος ένα αξεσουάρ που επέλεξε να φορέσει συγγενής της βασίλισσας.
 
Όπως γράφει η Telegraph, η πριγκίπισσα του Κεντ επέλεξε να φορέσει μία περίτεχνη καρφίτσα που απεικόνιζε μία μαύρη γυναίκα -πιθανότατα σκλάβα- με το χαρακτηριστικό τουρμπάν που φορούσαν οι γυναίκες αφρικανικής καταγωγής.
 
Πολλοί θεώρησαν πως αυτό ήταν ιδιαίτερα προσβλητικό απέναντι στη μιγάδα Μέγκαν, η οποία ωστόσο δεν ήταν σίγουρη αν όταν συνάντησε την πριγκίπισσα του Κεντ, εκείνη φορούσε το επίμαχο κόσμημα, όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες.
 
Η γαλαζοαίματη,  που είναι παντρεμένη με τον ξάδελφο της Ελισάβετ, Michael πρίγκιπα του Κεντ, απολογήθηκε στη συνέχεια μέσω του εκπροσώπου του συζύγου της, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να θιγεί  η μέλλουσα σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, και πως η εν λόγω καρφίτσα ήταν δώρο, το οποίο είχε φορεθεί κι άλλες φορές και ότι το ζεύγος λυπάται για την παρεξήγηση.  
 
Και δυστυχώς, ακόμα και αν κάποιος θέλει να πιστέψει πως η επιλογή της συγκεκριμένης καρφίτσας ήταν τυχαία και δεν κρύβει κάποιο ρατσιστικό υπονοούμενο, η εν λόγω πριγκίπισσα, σύμφωνα με την Guardian, έχει μεγάλο ιστορικό με ατυχή ρατσιστικά σχόλια που έχει κάνει δημοσίως, με πιο γνωστό το περιστατικό που έγινε το 2004 σε εστιατόριο στη Νέα Υόρκη όπου είχε πει σε μαύρους πελάτες να πάνε πίσω στις αποικίες.