Κοσμος

Σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο στη Γαλλία (εικόνες)

Κόπηκε στα δύο το λεωφορείο - τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο στο Περπινιάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας. 


Μέχρι στιγμής όλα τα θύματα του δυστυχήματος είναι παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών. Ο επικεφαλής της γαλλικής περιφέρειας βρίσκεται στον τόπο της τραγωδίας και έκανε λόγο για συνολικά 24 τραυματίες, εκ των οποίων οι 21 είναι μαθητές.



Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έξεφρασε τα συλληπτήρια του στις οικογένειας των θυμάτων. «Η σκέψη μου στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος με το σχολικό λεωφορείο και στις οικογένειές τους. Η κρατική μηχανή έχει συνολικά κινητοποιηθεί για την εξυπηρέτησή τους», έγραψε στο Twiiter ο Γάλλος πρόεδρος.Στο σημείο του δυστυχήματος σπεύδει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ και η υπουργός Μεταφορών, Ελιζαμπέτ Μπορν.

Να σημειωθεί ότι η σύγκρουση σημειώθηκε σε διασταύρωση γνωστή για την επικινδυνότητά της. 

Πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά τραυματίες με σοβαρά τραύματα και 12 με ελαφρά. 

Εκπρόσωπος των γαλλικών σιδηροδρόμων σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF διαβεβαίωσε ότι το επίπεδο των γραμμών ήταν άρτιο και λειτουργικό. Το τρένο έτρεχε εντός των επιτρεπτών ορίων με 180 χιλιόμετρα την ώρα και οι 25 επιβάτες του τρένου είναι καλά στην υγεία τους.

Τη «βαθύτατη θλίψη» του για το δυστύχημα εξέφρασε με ανάρτηση στο Twitter ο υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπανκέ. «Η Γαλλία πενθεί», πρόσθεσε σε νέα ανάρτησή του στο Twitter.

Αυτόπτης μάρτυρας, την οποία επικαλείται το BBC, δήλωσε ότι η «σύγκρουση ήταν εξαιρετικά βίαιη και της φάνηκε σαν να είχε το τρένο εκτροχιαστεί». 

Δείτε το γράφημα που δημοσίευσε η γαλλική Le Figaro από το σημείο της τραγωδίας.