Κοσμος

Ο κύβος ερρίφθη: Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα ο Ερντογάν

Στην ατζέντα των θεμάτων η έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για εμπλοκή στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο Ερντογάν γίνεται ο πρώτος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από 65 χρόνια και την επίσκεψη του Τζελάλ Μπαγιάρ.

«Ο Πρόεδρος μας είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια. Θεωρώ ότι η επίσκεψη αυτή θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα» εκτίμησε ο κ. Τσαβούσογλου.

Ο Ερντογάν είχε επισκεφθεί την Αθήνα ως πρωθυπουργός, θέση που κατείχε από το 2003 έως το 2014 πριν θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος.

Προσφυγικές ροές, συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, Κυπριακό, ενταξιακές διαπραγματεύσεις, διμερείς οικονομικές σχέσεις και έκδοση Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για εμπλοκή στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016, θα βρίσκονται στην ατζέντα των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος.