- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Οξφόρδη απέσυρε το βραβείο που είχε απονείμει στην Αούνγκ Σαν Σου Κι
Εξαιτίας των διώξεων εναντίον των Ροχίνγκια
Η βρετανική πόλη της Οξφόρδης απέσυρε το βραβείο που είχε απονείμει στην ηγέτιδα της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι το 1997 εξαιτίας της «αδράνειάς της» μπροστά στην κρίση με τους μουσουλμάνους Ροχίνγκια, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
«Όταν η Αούνγκ Σαν Σου Κι έλαβε το βραβείο Freedom of the City το 1997 ήταν επειδή ενσάρκωνε τις αξίες της ανεκτικότητας και του διεθνισμού, που εκπροσωπεί η Οξφόρδη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
«Σήμερα λάβαμε την άνευ προηγουμένου απόφαση να αποσύρουμε την ανώτατη τιμή που μπορεί να απονείμει πόλη εξαιτίας της καταπίεσης της μειονότητας των Ροχίνγκια», πρόσθετε η ανακοίνωση, που εκδόθηκε έπειτα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Οξφόρδης χθες.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποφάσισε να κατεβάσει από τους τοίχους του το πορτρέτο της Σου Κι, πρώην σπουδάστριάς του.
Η βραβευμένη με Νόμπελ ηγέτιδα της Μιανμάρ δέχεται σφοδρές επικρίσεις για την αδράνεια που επιδεικνύει μπροστά στις διώξεις που υφίστανται οι Ροχίνγκια από τον στρατό της χώρας.
Περίπου 900.000 μέλη της μουσουλμανικής αυτής μειονότητας της Μιανμάρ έχουν καταφύγει στο νότιο Μπανγκλαντές, στον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων του κόσμου. Από αυτούς περίπου 620.000 εγκατέλειψαν τις εστίες τους μετά τα τέλη Αυγούστου έπειτα από μια επιχείρηση του στρατού.
Στο μεταξύ το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αναμένεται να συγκαλέσει μια ειδική συνεδρίαση για τους φόνους, τις δολοφονίες και τα άλλα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον των Ροχίνγκια, δήλωσαν πηγές από τον οργανισμό.
«Θα υπάρξει μια ειδική συνεδρίαση στις 5 Δεκεμβρίου», εξήγησαν οι πηγές αυτές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση αφορά τη φωτογραφία του 1972, με τίτλο «The Terror of War»
Μετά από λίγο νέο μήνυμα έκανε λόγο για λήξη
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να αποφευχθεί χερσαία επίθεση στο Λίβανο και επιστροφή στην εκεχειρία
Ίσραελ Κατς: «Λόγω των εξελίξεων έπρεπε να τα επισπεύσουμε όλα για τον Φεβρουάριο»
Εκατό χιλιάδες εγκατέλειψαν την πόλη μέσα σε δύο ημέρες πολέμου
Η Μαδρίτη αρνείται κατηγορηματικά ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου για συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό
Υπάρχουν υποψίες ότι τις δολοφόνησε με σύριγγες που περιείχαν αέρα
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους
Απρόσμενη αποσύνδεση της μονάδας Antonio Guiteras προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε Αβάνα και επαρχίες
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι θα ήταν πιο ωφέλιμο να επικεντρωθεί στις αναδυόμενες νέες αγορές
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει ασφάλεια στα στενά του Χορμούζ και τη διαδοχή Χαμενεΐ
Είχε προηγηθεί η απειλή Τραμπ για διακοπή των εμπορικών σχέσεων με τη Μαδρίτη
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε από πού προέρχεται η επίθεση
Διάγγελμα για την κρίση στην περιοχή, με μέτρα ασφάλειας, σύστημα τηλεειδοποίησης και επαφές με ΕΕ
Τέσσερα αδέλφια τον κατηγορούν για κακοποίηση τη δεκαετία του ’90
Ολική διακοπή ρεύματος σε όλες τις επαρχίες του Ιράκ - Έρευνα για τα αίτια
Ιστορική αναχαίτιση ανακοίνωσε το Ισραήλ, με την πρώτη κατάρριψη επανδρωμένου αεροσκάφους από F-35
«Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν αμυντικό χαρακτήρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Μοντενέγκρο
Προτεραιότητα για το Βερολίνο αποτελούν οι πολίτες και οι στρατιώτες στην περιοχή
Διαψεύδει η Τεχεράνη: «Απόλυτα ψευδές το δημοσίευμα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.