Κοσμος

Τραγικός επίλογος στο θρίλερ με την εξαφάνιση του υποβρυχίου

Εισροή υδάτων και μπλακ άουτ στην μπαταρία «εξαφάνισαν» το Σαν Χουάν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με τα τραγικότερα γράμματα γράφτηκε έπειτα από 12 ημέρες αναζήτησης, ο επίλογος στο θρίλερ της εξαφάνισης του υποβρυχίου Σαν Χουάν από τα ραντάρ.

Οι αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν διά του εκπροσώπου του υπουργείο Άμυνας της χώρας τα αίτια της τραγωδίας που δεν είναι άλλα από την εισροή υδάτων στο υποβρύχιο στον χώρο όπου βρισκόταν η μπαταρία τροφοδοσίας με αποτέλεσμα να προκληθεί μπλακ άουτ. Αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει η λειτουργία των οργάνων και να χαθεί κάθε επαφή με τον «έξω κόσμο». 

Μάλιστα, το γεγονός ότι το παλιό υποβρύχιο έμπαζε νερά από τον αναπνευστήρα, είχε αναφερθεί από τον κυβερνήτη του, ο οποίος και είχε λάβει να επιστρέψει στο λιμάνι Μαρ δε Πλάτα. Ωστόσο, κι ενώ το ταξίδι της επιστροφής είχε ξεκινήσει, το υποβρύχιο δεν έφτασε ποτέ στο λιμάνι και χάθηκε για πάντα στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού.

«Έπρεπε να απομονώσουν την μπαταρία και να συνεχίσουν να πλέουν προς το λιμάνι με άλλη μπαταρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του  υπουργείου, επιρρίπτοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες στη διοίκηση και στο πλήρωμα του υποβρυχίου.