Κοσμος

«Εγώ είμαι η Μαντλίν ΜακΚαν»- Το μήνυμα φοιτήτριας που προκάλεσε σάλο στα social media

Η Harriet Brookes έστειλε ένα μήνυμα σε ένα ομαδικό τσατ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια φοιτήτρια από το Μάντσεστερ ισχυρίστηκε ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚαν, το κορίτσι που εξαφανίστηκε το 2007 στην Πορτογαλία, προκαλώντας σάλο στα social media.

Η Harriet Brookes έστειλε ένα μήνυμα σε ένα ομαδικό τσατ. Σε αυτό ισχυρίζονταν πως είναι η Μαντλίν ΜακΚαν. Το μήνυμα αυτό, αργότερα διέρρευσε στο διαδίκτυο και μοιράστηκε περισσότερες από 30.000 φορές.

Το μήνυμά της έλεγε: «Εντάξει παιδιά.  Συνήθως δεν πιστεύω θεωρίες συνωμοσίας αλλά ειλικρινά πιστεύω πως είμαι η Μαντλίν ΜακΚαν». 

Aν και οι φίλοι της την ειρωνεύονταν, εκείνη επέμεινε: «Είμαι η Μαντλίν ΜακΚαν και δεν ξέρω τι να κάνω με μένα». 

Η κοπέλα παρουσίασε και σχετικά στοιχεία. Πρώτον ένα σημάδι στην κόρη του ματιού της, παρόμοιο με το χαρακτηριστικό σημάδι στην κόρη του ματιού της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν.

Δεύτερον, ένα σημάδι στο πόδι, που υπάρχει και στο πόδι της Μαντλίν, όμως η Μαντλίν θα ήταν σήμερα 14 ετών, ενώ η Brookes σπουδάζειστο Πανεπιστήμιο του Leeds.

Ένας χρήστης των social media τόνισε: «Είσαι η Μαντλίν ή απλά παίζεις με τους ανθρώπους;»

Η Sue Garland ανέφερε στο Facebook: «Λοιπόν για να συνοψίσουμε: Η γυναίκα συμπεριφέρεται σαν μια απόλυτα ηλίθια που επιζητά την προσοχή, με το να ανακοινώνει πως είναι ένα αγνοούμενο παιδί μικρότερο τουλάχιστον πέντε χρόνια από όσο είναι εκείνη. Όχι, δεν είσαι η Μαντλίν αγάπη μου, ελπίζω αυτό να ξεκαθαρίζει τα πράγματα».

Ένας άλλος χρήστης είπε πως «το έγραψε σε ένα ομαδικό τσατ για πλάκα».

Η κατά φαντασίαν Μαντλίν απάντησε στην κριτική υποστηρίζοντας πως το μήνυμά της ήταν ένα αστείο που μεγαλοποιήθηκε στο μυαλό όσων την κριτίκαραν.

Η μητροπολιτική αστυνομία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως σκοπεύει να συνεχίσει τις έρευνές της για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν.

Η Scotland Yard ξεκίνησε να ερευνά την εξαφάνιση τον Μάιο του 2011, με αστυνομικούς να «ξεσκονίζουν» περισσότερα από 40.000 έγγραφα.

Η ομάδα πήρε 1.338 καταθέσεις και συγκέντρωσε 1.027 εκθέματα. Οι αξιωματικοί εξέτασαν περισσότερουςαπό 60 «υπόπτους» ενώ γενικά, έχουν υπάρξει περίπου 8.685 πιθανές θεάσεις της Μαντλίν ΜακΚαν σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk