Κοσμος

Σοκαριστικό βίντεο: Βορειοκορεάτης στρατιώτης προσπαθεί να αυτομολήσει στη Νότια Κορέα και τον πυροβολούν

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dramatic video shows escape, shooting of North Korean defector

Η Στρατιωτική Διοίκηση του ΟΗΕ (UNC) στη Σεούλ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο καταγράφει τη στιγμή που ένας Βορειοκορεάτης στρατιώτης καταφέρνει για δευτερόλεπτα να περάσει στις 13 Νοεμβρίου τα σύνορα με τη Νότια Κορέα. Την ίδια ώρα, συνάδελφοί του πυροβολούν εναντίον του που έτρεχε προς τη νοτιοκορεατική πλευρά των συνόρων στην προσπάθειά του να αυτομολήσει. 

Ο 20χρονος στρατιώτης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Νότιας Κορέας καθώς συνολικά δέχθηκε πέντε σφαίρες ενώ επιχειρούσε τη «μεγάλη έξοδο».

Ειδικότερα, στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αμερικανικές αρχές που ελέγχουν το νότιο τμήμα της συγκεκριμένης ζώνης φαίνεται ο νεαρός στρατιώτης να κινείται με ένα τζιπ προς τα σύνορα με τη Νότια Κορέα. Κάποια στιγμή, ωστόσο, το τζιπ κολλάει σε έναν λάκκο και τότε ο 20χρονος προσπαθεί να διαφύγει με τα πόδια. Εντωμεταξύ στο ίδιο σημείο έχουν φτάσει στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα καθώς έχει σημάνει συναγερμός από την παρουσία του τζιπ στην εν λόγω περιοχή. Οι τέσσερις στρατιώτες που φτάνουν δίπλα στο τζιπ παίρνουν θέση και αρχίζουν να πυροβολούν κατά του 20χρονου ο οποίος συνεχίζει να τρέχει για κάποια μέτρα ακόμα μέχρι που πέφτει στο έδαφος λόγω των τραυμάτων που έχει υποστεί.

Η UNC ενημέρωσε τη Βόρεια Κορέα για την παραβίαση αυτή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός σήμερα, ανέφερε ο αξιωματικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σεούλ. Οι αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες στην προσπάθειά τους να μην επιτρέψουν τη διαφυγή του 20χρονου πέρασαν τη νοητή γραμμή των συνόρων με τη Νότια που ισχύουν μετά το 1953 και τη λήξη του πολέμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ