Κοσμος

Άστον Κούτσερ: Έσωσε 6.000 παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης

Ο ηθοποιός μίλησε για το πρότζεκτ της ζωής του Thorn που ίδρυσε με την πρώην σύζυγο, Ντέμι Μουρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
380286-784353.jpg
Robert Prezioso/Getty-Ideal Images

Η προσπάθεια και οι πρωτοβουλίες του Άστον Κούτσερ για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης, εκμετάλλευσης και εμπορίας παιδιών αποδίδουν καρπούς. Στο συνέδριο νέων τεχνολογιών Dreamforce που διεξάγεται στο Σαν Φρανσίσκο ο ηθοποιός μίλησε για άλλη μια φορά με πάθος για το πρότζεκτ της ζωής του: τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Thorn: Digital Defenders of Children» που ίδρυσε μαζί με την πρώην σύζυγό του, Ντέμι Μουρ και έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία λογισμικού για την καταπολέμηση του trafficking.

Ο Αμερικανός ηθοποιός παρουσίασε μερικά στατιστικά στοιχεία του Thorn και ήταν εντυπωσιακά: μέχρι στιγμής η ΜΚΟ του Κούτσερ έχει βοηθήσει 6.000 παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης. «Ταυτοποιήσαμε 6.000 παιδιά θύματα trafficking. Ταυτοποιήσαμε 12.000 ενήλικες που διακινούνται παράνομα και εντοπίσαμε 6.000 διακινητές εμπορίας ανθρώπων», είπε ο Αμερικανός ηθοποιός. Και όλα αυτά από το 2009 που ιδρύθηκε η ΜΚΟ με πρωτοβουλία των Κούτσερ και Μουρ.

Τον Φεβρουάριο, ο 39χρονος ηθοποιός και πατέρας δύο παιδιών με την Μίλα Κούνις, δάκρυσε μιλώντας για το πρότζεκτ στο Καπιτώλιο  στο πλαίσιο της κατάθεσής του στην Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων του Κογκρέσου για τη μάχη ενάντια στη σύγχρονη δουλεία.

«Ένα κομμάτι της δουλειάς μου που αφορά την καταπολέμηση του trafficking είναι πως έχω συναντηθεί με θύματα από τη Ρωσία, την Ινδία, θύματα που έχουν έρθει από το Μεξικό, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσι και ολόκληρη τη χώρα (σ.σ ΗΠΑ). Έχω βρεθεί σε εφόδους του FBI και έχω δει πράγματα που κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να βλέπει», είχε πει τότε εμφανώς συγκινημένος. «Έχω δει βίντεο με ένα παιδί στην ηλικία του δικού μου να βιάζεται από έναν Αμερικανό που ταξίδεψε για σεξουαλικό τουρισμό στην Kαμπότζη».

Ο Κούτσερ συμπρωταγωνιστεί στην κωμωδία του Netflix The Ranch  με τον ηθοποιό Ντάνι Μάστερσον, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από τέσσερις γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ