Κοσμος

Ο τρομοκράτης της Νέας Υόρκης είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Με χειρόγραφο μήνυμά του στα αραβικά 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379375-782760.jpg

Ο οδηγός του μικρού φορτηγού που σκότωσε χθες οκτώ ανθρώπους ρίχνοντας το όχημά του πάνω στο πλήθος στη Νέα Υόρκη, άφησε ένα χειρόγραφο μήνυμα στο οποίο δηλώνει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όπως έκαναν γνωστό στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πηγές στις υπηρεσίες που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν αυτό το μήνυμα, που έχει συνταχθεί στα αραβικά, κοντά στο όχημα του ανθρώπου που ταυτοποιήθηκε ως Σαϊφούλο Σαΐποφ, διευκρίνισαν στους New York Times δύο αξιωματούχοι των δυνάμεων της τάξης που ζήτησαν να μην κατονομασθούν. Δύο άλλες πηγές δήλωσαν πάντως στη νεοϋορκέζικη εφημερίδα πως τίποτε δεν επιτρέπει σε αυτό το στάδιο να υποστηρίξει κανείς ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο δράστη και την τζιχαντιστική οργάνωση και πρόσθεσαν πως μάλλον «εμπνεύσθηκε» από την οργάνωση.

Μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους λέγεται επίσης ότι βρέθηκε μέσα στην καμιονέτα του 29χρονου ουζμπέκου οδηγού, ο οποίος προκάλεσε και τον τραυματισμό 11 ανθρώπων, δήλωσαν ανώνυμες πηγές στη New York Post.

Η εφημερίδα αναφέρει πως και το μήνυμα βρέθηκε μέσα στο όχημα.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, είχε φωνάξει «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) βγαίνοντας από το όχημά του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ