- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρώην υπουργός της καταλανικής κυβέρνησης αδειάζει Πουτζδεμόν: «Δεν ήμασταν έτοιμοι για την ανεξαρτησία»
«Είχαμε την εντύπωση ότι όλα θα γίνουν γρήγορα και χωρίς συνέπειες» πρόσθεσε
Τα πυρά του κατά του προέδρου της Καταλονίας, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται στο Βέλγιο αρνούμενος να επιστρέψει στην Ισπανία αν δεν λάβει εγγυήσεις, εξαπέλυσε πρώην υπουργός της τοπικής κυβέρνησης.
Ο Σάντι Βίλα ήταν από τους πρώτους στενούς συνεργάτες του Κάρλες Πουτζδεμόν ο οποίος φρόντισε να «πηδήξει» από το καράβι μία ημέρα πριν από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το τοπικό Κοινοβούλιο. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Rac1 έκανε λόγο για «βιασύνη» και «προχειρότητα», επισημαίνοντας ότι οι καταλανικές αρχές ήταν ανέτοιμες για αυτό που θα ακολουθούσε μετά τη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας.
«Αυτή η διαδικασία της ανεξαρτησίας (...) ξεκίνησε από την πλάνη ότι θα ήταν εύκολη, ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί γρήγορα και χωρίς συνέπειες» ανέφερε ο πρώην υπουργός, αρμόδιος για θέματα επιχειρήσεων.
«Πέρα από την κήρυξη της ανεξαρτησίας, υπάρχουν τα γεγονότα» πρόσθεσε ο Σάντι Βίλα -μετριοπαθής εθνικιστής πολιτικός που είχε ζητήσει επανειλημμένα διάλογο με τη Μαδρίτη για να αποφευχθεί η ένταση και η Καταλονία να μην τεθεί υπό καθεστώς κηδεμονίας.
«Πού είναι το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο θα έπρεπε να ιδρυθεί; Πού είναι η Υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης η οποία θα έπρεπε να θεσπιστεί; Πού είναι ο έλεγχος των λιμένων και των αεροδρομίων» αναρωτήθηκε.
«Όλοι εκείνοι που -ίσως χωρίς να θέλουν να εξαπατήσουν κανέναν αλλά από υπερβολική πίστη, από αφέλεια- έλεγαν ότι όλα ήταν έτοιμα (...) θα πρέπει τώρα να δώσουν εξηγήσεις» εκτίμησε ο Σάντι Βίλα, που είναι μέλος του PdeCat, του κόμματος του Πουτζδεμόν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.