Κοσμος

Βαρκελώνη: Απέλυσαν εργαζόμενο από σούπερ μάρκετ γιατί δούλευε πολύ

Ζητούσε και από τους συναδέλφους του να δουλεύουν περισσότερο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378586-781395.jpg

Υπεύθυνοι αλυσίδας σουπερμάρκετ στη Βαρκελώνη απέλυσαν έναν υπάλληλο επειδή εργαζόταν πολύ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, ο συγκεκριμένος υπάλληλος, που κατονομάζεται απλώς ως “Jean P”,  συνήθιζε να πιάνει δουλειά μια ώρα νωρίτερα τα πρωινά για «να προετοιμάζει το κατάστημα πριν ανοίξει». 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ειδοποίηση απόλυσης ανέφερε πολύ σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών λειτουργίας της επιχείρησης, όπως το ότι χωρίς να χτυπήσει κάρτα «έκανε παραγγελίες, άλλαζε τιμές ή γέμιζε ολόκληρες παλέτες με προϊόντα».

Η διοίκηση του σουπερμάρκετ παρατήρησε από τις κάμερες ασφαλείας ότι ο εργαζόμενος εμφανιζόταν από τις 05:00 τα πρωί στο κατάστημα και δούλευε «από 49 έως 87 λεπτά», χωρίς να έχει χτυπήσει την κάρτα του παραβιάζοντας έτσι τους αυστηρούς κανόνες της αλυσίδας, σύμφωνα με τους οποίους οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνονται για κάθε λεπτό εργασίας και πρέπει να καταγράφονται όλες οι ώρες εργασίας.

Παράλληλα η διοίκηση δέχθηκε παράπονα από συναδέλφους του ότι τους πίεζε να πηγαίνουν και αυτοί νωρίτερα στη δουλειά.

Ο υπάλληλος, που εργαζόταν επί 12 συναπτά έτη στην επιχείρηση, πήγε τον πρώην εργοδότη του στο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι ήταν άδικη η απόλυσή του και ζητούσε να επαναπροσληφθεί. Στην κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι δεν ζήτησε από συναδέλφους του να πηγαίνουν νωρίτερα στη δουλειά, ότι δεν του είπε κανείς ποτέ ότι κάτι τέτοιο απαγορευόταν και το έκανε απλά γιατί ήθελε να είναι όλα στη θέση τους όταν ανοίξει το κατάστημα. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ