Κοσμος

Βραβείο Ζαχάρωφ στο θάρρος και τη δίψα για ελευθερία της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά σπουδαστές και πολιτικούς που στέκονται απέναντι σε μια «αυταρχική κυβέρνηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378365-781014.jpg
John Moore/Getty-Ideal Images

Στον συνασπισμό της δημοκρατικής αντιπολίτευσης Κεντροαριστεράς - Κέντρου - Κεντροδεξιάς και στους πολιτικούς κρατούμενους στη Βενεζουέλα απονέμεται το βραβείο Ζαχάρωφ για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το 2017.

Η Ευρωβουλή τόνισε την Πέμπτη ότι θέλει με αυτό τον τρόπο να επιβραβεύσει το θάρρος των σπουδαστών και των πολιτικών που παλεύουν για ελευθερία ενάντια σε μία αυταρχική κυβέρνηση, όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ο Βέλγος Γκι Φέρχοφστατ, επικεφαλής της κεντρώας - φιλελεύθερης Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στην Ευρώπη (ALDE), δήλωσε ότι «το βραβείο υποστηρίζει τη μάχη των δημοκρατικών δυνάμεων για μια δημοκρατική Βενεζουέλα». Απηύθυνε επίσης έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να ενισχύσει τις δυνάμεις που παλεύουν για μια δημοκρατική Βενεζουέλα».

Οι βασικές πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στο καθεστώς στη Βενεζουέλα, σοσιαλδημοκρατικές, φιλελεύθερες και κεντροδεξιές, συμμετέχουν στην κοινή πολιτική «ομπρέλα» Στρογγυλή Τράπεζα της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ