Κοσμος

Στην Τουρκία ακόμα και πανό με τον Ρόκι είναι «ύποπτο» για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Ο Σταλόνε και το πραξικόπημα στην Τουρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378131-780401.jpg

Οι τουρκικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα στην ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατασαράι μετά το πανό που σήκωσαν οι οπαδοί της, στο οποίο απεικονιζόταν ο Σιλβέστερ Σταλόνε ως Ρόκι και είχε γραμμένη φράση από τη γνωστή σειρά ταινιών. 

Οι αρχές Θεωρούν ότι πρόκειται για φράση που είχε λεχθεί σε ομιλίες του Γκιουλέν στο παρελθόν.

Κατά τη διάρκεια της λευκής ισοπαλίας με την αιώνια αντίπαλο Φενέρμπαχτσε στο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης, οι οπαδοί της Γαλατασαράι σήκωσαν ένα πανό με τον Ρόκι και τα λόγια: «Φαίνονται μεγάλοι γιατί είσαι γονατιστός»

Μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα ανέφερε ότι η φράση αυτή  είχε στοιχεία από ομιλίες του Φετουλάχ Γκιουλέν, που για τον Ερντογάν θεωρείται ο υποκινητής του αποτυχημένου πραξικόπηματος.

Το πρακτορείο Reuters έγραψε χθες ότι ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ έχει διατάξει να ερευνηθεί το συμβάν, ενώ από την πλευρά της, η τουρκική ομάδα  θεωρεί τις κατηγορίες αξιολύπητες και επισημαίνει πως πρόκειται για «δουλειά που κάνουν μαριονέτες, πιόνια και τρολ των ΜΜΕ». 

Παράλληλα αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά δικαιώματα εναντίων σε οποιονδήποτε άνθρωπο ή λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης εμπλέκει το όνομα της Γαλατασαράι πίσω από τον αρχηγό μια οδυνηρής τρομοκρατικής οργάνωσης».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY