Κοσμος

Οι Γάλλοι πρόεδροι φεύγουν, ο σεφ μένει: Ο Γκιγιόμ Γκόμεζ αποκαλύπτει τι τρώει το ζεύγος Μακρόν (video)

Το μυστικό για την κομψή σιλουέτα της Μπριζίτ και η αδυναμία του Εμανουέλ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εργάζεται στις κουζίνες των Ηλυσίων Πεδίων από το 1997. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι το «μεγάλο κεφάλι», ο άνθρωπος που φτιάχνει το καθημερινό μενού τόσο για το προεδρικό ζεύγος όσο και για τους επίσημους προσκεκλημένους.

Έχει ταΐσει από τον Ζακ Σιράκ και τον Νικολά Ζαρκοζί μέχρι τον Φρανσουά Ολάντ και τώρα τον Εμανουέλ Μακρόν. Μαζί και τη σύζυγό του, Μπριζίτ. Ο Γκιγιόμ Γκομέζ αποκάλυψε ορισμένες από τις γευστικές προτιμήσεις του νέου προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας. Αφού εξήγησε σε δηλώσεις του σε γαλλικό κανάλι πως «από τη στιγμή που με εμπιστεύονται, πρέπει να το σεβαστώ» φρόντισε να δώσει μια... γεύση για τα στοιχεία που «συγκινούν» τον ουρανίσκο τους.

Όπως είπε, ετοιμάζει συχνά γαλλικά τυροπιτάκια με ζαμπόν (Mini Cordon Bleus), τα οποία λατρεύει ο Εμανουέλ Μακρόν. Το μενού, σύμφωνα με τον ίδιο, περιλαμβάνει ορισμένες φορές και σάντουιτς!

Φρούτα και λαχανικά

Όσον αφορά στην οδηγία που του έχει δώσει η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, αποκάλυψε: «Να μαγειρεύω μόνο εποχιακά προϊόντα». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η κα Μακρόν τού έχει ζητήσει να της σερβίρει 10 φορές την ημέρα φρούτα και λαχανικά.

 «Βρίσκομαι στο Προεδρικό Μέγαρο εδώ και 20 χρόνια. Όταν πρωτοήρθα, όλοι οι συνάδελφοί μου, από τον σεφ ζαχαροπλαστικής έως και τον σεφ για τις σάλτσες ήταν εδώ από τον στρατηγό Ντε Γκολ. Η τέχνη μεταδίδεται από σεφ σε σεφ.

» Συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από τα αρχεία των σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, αλλά δεν είμαστε αποκομμένοι από τον σύγχρονο κόσμο. Δεν μαγειρεύουμε σήμερα όπως μαγειρεύαμε πριν από 20 ή 50 χρόνια. Υπάρχουν παραδοσιακά πιάτα αλλά τα κάνουμε πιο ελαφριά με τεχνικές σύγχρονες» πρόσθεσε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής σεφ της γαλλικής προεδρίας.