Κοσμος

Τραμπ προς χήρα νεκρού στρατιώτη: Ο άνδρας σου ήξερε τι υπέγραφε όταν έμπαινε στις Ένοπλες Δυνάμεις (video)

H «αναισθησία» του Αμερικανού προέδρου πυροδότησε νέο γύρο αντιπαράθεσης στα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377274-778780.jpg

Τον γύρο των social media έχει κάνει η «φαρμακερή» ατάκα του Ντόναλντ Τραμπ προς μια χήρα ενός Αμερικανού στρατιώτη.

Η Μιγιέσϊε Τζόνσον (Μyeshia Johnson) ήταν έγκυος όταν έμαθε ότι ο σύζυγός της, Ντέιβιντ, σκοτώθηκε από τα πυρά ενόπλου στον Νίγηρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως συνηθίζεται στο πρωτόκολλο, τηλεφώνησε ο ίδιος για να της εκφράσει τα συλλυπητήριά του. Το κινητό χτύπησε την Τρίτη όταν η χήρα κατευθυνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο του Μαϊάμι για να παραλάβει τη σορό. Τότε, άκουσε με έκπληξη τον Τραμπ να της λέει: «Ο άνδρας σου γνώριζε τι είχε υπογράψει (όταν εντάχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις). Φαντάζομαι, όμως, ότι και πάλι πονάει».

Τη στιχομυθία άκουσε και η βουλευτής Φρεντερίκα Ουίλσον (ανήκει στους Δημοκρατικούς), καθώς η χήρα είχε βάλει το κινητό της σε ανοικτή ακρόαση.

Σε δηλώσεις της στο Associated Press, η βουλευτής τόνισε ότι μια τέτοια ατάκα μπορεί να ειπωθεί σε μια συζήτηση, σε  καμία περίπτωση όμως «σε μια χήρα που πενθεί».

«Όλοι ξέρουν ότι όποιος πάει στον πόλεμο, μπορεί να μην επιστρέψει ζωντανός. Κάτι τέτοιο όμως δεν το θυμίζεις σε μια χήρα. Είναι αναισθησία» ξεκαθάρισε.

Με τον «θόρυβο» να γίνεται όλο και μεγαλύτερος ο Τραμπ τοποθετήθηκε μία ημέρα αργότερα μέσω Twitter, επισημαίνοντας ότι όλα είναι κατασκευασμένα και πως έχει αποδείξεις για αυτά που λέει.

Άμεση ήταν η απάντηση της Φρεντερίκα Ουίλσον. «Έχω και εγώ αποδείξεις» τόνισε σε δηλώσεις της στο CNN, καλώντας μάλιστα τον Τραμπ να πάρει μαθήματα «προεδρίας» από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η Μιγιέσϊε Τζόνσον ήταν έγκυος στο τρίτο παιδί. Οι αξιωματικοί που την ενημέρωσαν για τον θάνατο του συζύγου της (σκοτώθηκε σε ενέδρα μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου), της είπαν ότι δεν μπορεί να ανοίξει το φέρετρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ