- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Συναγερμός για επικίνδυνο παιχνίδι στο Facebook που εξαφανίζει παιδιά και εφήβους – 48 hours Challenge
Πρόκειται για αντίγραφο του παιχνιδιού Game of 72 (Παιχνίδι 72 ωρών ) που είχε κάνει θραύση στη Δυτική Ευρώπη το 2015
Ένα νέο επικίνδυνο παιχνίδι εμφανίστηκε στο facebook, λέγεται 48 hours Challenge (Πρόκληση 48 ωρών) και παροτρύνει παιδιά και εφήβους να το.σκάνε από το σπίτι τους τουλάχιστον για δύο 24ωρα και μάλιστα ανά δυάδες. Πρόκειται δε, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent, για αντίγραφο του παιχνιδιού Game of 72 (Παιχνίδι 72 ωρών ) που είχε κάνει θραύση στη Δυτική Ευρώπη το 2015.
Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες, αρχικά αυτό το παιχνίδι στo Facebook είχε απήχηση στους μαθητές της Βορείου Ιρλανδίας και στη συνέχεια άρχισε να παίζεται και από νέους στην Βρετανία.
Μία μητέρα που δεν κατονομάζεται δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Bellfastlive ότι η ίδια βίωσε αυτό το δράμα. Θυμάται τις ατελείωτες στιγμές αγωνίας που έζησε μέχρι να βρει το παιδί της. Η κόρη της εντοπίστηκε από τις αρχές 55 μίλια μακριά από το σπίτι.
«Ήμουν τρομοκρατημένη, δεν ήξερα αν ήταν νεκρή, αν είχε πέσει θύμα βιασμού, ή αν την είχαν δολοφονήσει. Αλλά τα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτό, νομίζουν ότι είναι αστείο. Το παιδί μου είχε ''ηγετικό'' ρόλο στο παιχνίδι και εξαφανίστηκε για περίπου 55 ώρες προτού εντοπιστεί από τις αρχές», υποστηρίζει στο τηλεοπτικό δίκτυο.
Η μητέρα πρόσθεσε επίσης ότι, οι έφηβοι που συμμετείχαν στο παιχνίδι, αγνοούσαν τους όρους του: ότι έπρεπε να εξαφανιστούν για 48 ώρες και στη συνέχεια να επιστρέψουν στους οικείους τους.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Independent, oι παίκτες παίρνουν πόντους κάθε φορά που συγγενείς και φίλοι κάνουν έκκληση στα social media για τον εντοπισμό τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Αποθέωσε τον Αμερικανό πρόεδρο μετά την απόλυσή της
Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να επινοούν διαρκώς τον εαυτό τους
Μια 23χρονη Ιρανή αντιμετωπίζει ποινή θανάτου αλλά η διεθνής αριστερά και οι Παλαιστίνιοι σιωπούν
Τι προβλέπει το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Τι απαντά μετά τη σύλληψη
Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης της εκπροσώπου του Τραμπ
Οι μεγάλες αποφάσεις μετατίθενται για αργότερα
Τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.