- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τραγωδία στη Σομαλία. Ξεπέρασαν τους 276 οι νεκροί
Καμία επίσημη ανάληψη της ευθύνης για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση του Σαββάτου
Οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου της Σομαλίας ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 276, ενώ οι τραυματίες είναι περίπου 300 ακόμη, όπως γνωστοποίησε ο Σομαλός υπουργός Πληροφοριών, ο Αμπντιραχμάν Οσμάν.
«Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στους 276 μέχρι τώρα και οι τραυματίες είναι περίπου 300 ως αποτέλεσμα της χθεσινής βάρβαρης επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ» στο Μογκαντίσου, ανέφερε ο Οσμάν σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Χθες Κυριακή η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου γνωστοποίησε ότι πέντε εθελοντές της Ερυθράς Ημισελήνου έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της επίθεσης.
Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, αν και οι αρχές θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για ενέργεια της αλ Σεμπάμπ, η οποία είχε ορκιστεί πίστη στην αλ Κάιντα το 2012.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την επίθεση στο Μογκαντίσου με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.
«Τα (κράτη) μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδικάζουν με τον εντονότερο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση της 14ης Οκτωβρίου 2017 η οποία στοχοθέτησε πολίτες στο Μογκαντίσου της Σομαλίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και εκφράζονται «συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον λαό και στην κυβέρνηση της Σομαλίας».
Το ΣΑ του ΟΗΕ σημείωσε ακόμη ότι «η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και τις εκδηλώσεις της συνιστά μια από τις πιο σοβαρές απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» και εξέφρασε την ευχή «οι δράστες, οι οργανωτές και οι υποστηρικτές» της επίθεσης να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.