Κοσμος

Welt: Η Ελλάδα «σπρώχνει» πρόσφυγες προς τη Γερμανία

Και «μαγειρεύει» τα στοιχεία για τον αριθμό τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376747-777684.jpg
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Η φύλαξη των ελληνικών συνόρων είναι εσκεμμένα πλημμελής, ώστε οι πρόσφυγες να διαφεύγουν προς τη Γερμανία, ενώ η Ελλάδα φιλοξενεί, τελικά, μικρότερο αριθμό προσφύγων απ΄ όσους δηλώνει στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες.

Αυτό γράφει η σημερινή έκδοση της έγκυρης γερμανικής «Die Welt». Λεπτομερέστερα, η εφημερίδα γράφει, ανάμεσα στ΄ άλλα:

  • Κάθε μήνα 15.000 αιτούντες άσυλο φτάνουν στη Γερμανία, κατά κύριο λόγο ακολουθώντας τη βαλκανική οδό, παρότι οι πολιτικοί λένε ότι είναι κλειστή.  «Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για αυτό είναι ότι χώρες όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία εσκεμμένα φυλάσσουν πλημμελώς τα εξωτερικά σύνορα και συνεχίζουν να στέλνουν κύματα προσφύγων στην Κεντρική Ευρώπη, κόντρα στους κανόνες της ΕΕ. Πολλοί καταλήγουν στη Γερμανία»
  • Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών λέει σχετικά: «Τα ευρήματα από τις χώρες κατά μήκος της βαλκανικής οδού είναι ενδεικτικά για τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική ροή από την Ελλάδα»
  • Γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας λέει: «Η πίεση των μεταναστευτικών ροών από την Ελλάδα στη Γερμανία παραμένει αμείωτη»
  • Γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας και διπλωματικοί κύκλοι της ΕΕ αναφέρουν: η Ελλάδα κάνει ψευδείς δηλώσεις στο θέμα.  «Η Αθήνα μιλά για περίπου 62.000 πρόσφυγες στην ενδοχώρα και τα νησιά. Στην πραγματικότητα, μόνο περίπου 40.000 άνθρωποι ζουν στην ενδοχώρα, παρότι μόνο φέτος 20.000 νέοι αιτούντες άσυλο έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου»
  • Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ λέει ότι  στην Ελλάδα υποστηρίζονται 44.000 πρόσφυγες
  • Ο αριθμός των προσφύγων στα πέντε ελληνικά νησιώτικα hotspots δεν είναι 13.600, όπως λέει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά «το πολύ 10.000», λέει υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ.

(Σ.Σ. Δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση επιδοτείται για μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, συμπεριλαμβάνοντας κι όσους διευκολύνει να φύγουν προς την Ευρώπη). 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ