Κοσμος

Προωθεί την αδελφή του ο Κιμ Γιονγκ-Ουν (εικόνες)

Ποια είναι η γυναίκα που απολαμβάνει την εύνοια του Βορειοκορεάτη ηγέτη και βρίσκεται στα «μαύρα» κατάστιχα του αμερικανικού ΥΠΕΞ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375722-775472.jpg
KCNA/EPA

«Πώς του ξέφυγε αυτή» αναρωτήθηκαν αρκετοί όταν έγινε γνωστό πως ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ενίσχυσε τη θέση της στο κομμουνιστικό κόμμα της χώρας. Ο λόγος για την αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, της οποίας όχι μόνο δεν της πήρε το κεφάλι (όπως έκανε με πολλούς συγγενείς και φίλους) αλλά της έδωσε πρόσθετα αξιώματα.

Η Κιμ Γιο-γιονγκ είναι η μικρότερη κόρη του εκλιπόντος ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ (πατέρας του Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2011). Μετά την... προαγωγή της σε πολιτικό επίπεδο, θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Πολίτμπιρο, το ανώτατο σώμα λήψης αποφάσεων της χώρας.

Το 2012 είχε λάβει θέση στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας, ενώ τον Νοέμβριο του 2014 διορίστηκε αντιπρόεδρος του Τμήματος Προπαγάνδας του κυβερνώντος κόμματος. Πολιτικοί αναλυτές που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στη Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη κίνηση ως μια προσπάθεια εδραίωσης της δυναστείας των Κιμ. Η οικογένεια των Κιμ κυριαρχεί στα πολιτικά πράγματα της ασιατικής χώρας από το 1948, με την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας από τον Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Β.ΚΟΡΕΑ: 63 ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ KIM

Η αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη βρίσκεται στη «μαύρη» λίστα του αμερικανικού ΥΠΕΞ, μαζί με άλλους κεντρικούς αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας «για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται συχνά στο πλευρό του αδελφού της και εκτιμάται, σύμφωνα με το BBC, ότι είναι η υπεύθυνη για τη δημόσια εικόνα του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.