Κοσμος

Μητέρα πέταξε τον γκέι γιο της από το σπίτι και τώρα θα του δίνει διατροφή

Δικαστική απόφαση δικαιώνει τον 18χρονο Ναπολιτάνο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δικαστήριο στη Νάπολη απεφάνθη ότι οι γονείς ενός 18χρονου οφείλουν να καταβάλλουν μηνιαία διατροφή, μέχρι να μπορέσει το παιδί τους να γίνει οικονομικά ανεξάρτητο.

Στην ιταλική δικαιοσύνη προσέφυγε ο 18χρονος, ο οποίος υποχρεώθηκε από τη μητέρα του να εγκαταλείψει το οικογενειακό του σπίτι, όταν δήλωσε ομοφυλόφιλος και σε σχέση.

Η υπόθεση απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη στην Ιταλία, με σειρά αναφορών στον Τύπο και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Η απόφαση της γυναίκας κρίθηκε ουσιαστικά παράνομη, από την στιγμή που η μητέρα του 18χρονου είναι χωρισμένη και της είχε επιτραπεί να παραμείνει στην συζυγική στέγη ώστε να μπορεί να συνεχίσει να φροντίζει τα παιδιά της.

Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» αναφέρει ότι η μητέρα του δεν επιτρέπει στον γιο της, ονόματι Φραντσέσκο, να βλέπει τη μικρότερη αδελφή του για να μην την επηρεάσει αρνητικά, «λόγω του ότι είναι ανοικτά ομοφυλόφιλος».

Ο 18χρονος Ναπολιτάνος μπόρεσε να βρει σπίτι (μαζί με τον επίσης νεαρό σύντροφό του) χάρη στην ουσιαστική στήριξη της οργάνωσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων «Arcigay Napoli».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ