Κοσμος

Τραγωδία στις ράγες: 16 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με αμαξοστοιχία (εικόνες, video)

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε σε διάβαση τρένου στη Ρωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Iowa Fans Wave to Kids at the Children's Hospital

Σε άμορφη μάζα σιδερικών μετατράπηκε ένα λεωφορείο, το οποίο συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία στην περιφέρεια Βλαντίμιρ, περίπου 110 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το RT, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 19. Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής πολύ κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Ποκρόφ, την ώρα που το λεωφορείο περνούσε τη διάβαση.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το όχημα ακινητοποιήθηκε στις γραμμές λόγω βλάβης και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας να σταματήσει, δεν αποφεύχθηκε η σφοδρή σύγκρουση. Η αστυνομία εξετάζει μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο οδηγός αγνόησε τον κόκκινο φωτεινό σηματοδότη και επιχείρησε να περάσει τις γραμμές.

Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Αγία Πετρούπολη - Νίζνι Νοβγκορόντ. Εκπρόσωπος των ρωσικών αρχών ανέφερε ότι όλοι οι νεκροί ήταν επιβάτες του λεωφορείου.

Εντός του οχήματος επέβαιναν 55 πολίτες του Ουζμπεκιστάν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ενώ εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Καζακστάν γνωστοποίησε ότι οι δύο οδηγοί του λεωφορείου (ο ένας εκ των οποίων σκοτώθηκε) ήταν πολίτες της χώρας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ