Κοσμος

«Απολυμένος» κωμικός διακόπτει ομιλία της Μέι (video)

Ανέμιζε ένα έγγραφο P45 - Είπε ότι του το έδωσε ο επόμενος πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375044-774183.jpg
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την πρωθυπουργό της Βρετανίας το πρωί της Τετάρτης.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πρώτη ομιλία της στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου (όπου οι Τόρις δεν εξασφάλισαν την πολυπόθητη πλειοψηφία), ένας διαδηλωτής ανέμισε μπροστά της ένα έγγραφο P45, το οποίο δίνεται σε υπαλλήλους που απολύονται.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, πρόκειται για τον κωμικό Σάιμον Μπρότκιν, ευρύτερα γνωστό ως Λι Νέλσον, ο οποίος κατάφερε να φθάσει μέχρι το βήμα και να της δώσει το έγγραφο, το οποίο πήρε η Μέι και στη συνέχεια ακούμπησε στο πάτωμα. Ο απρόσκλητος επισκέπτης απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τους άνδρες της ασφάλειας, με την πρωθυπουργό να κάνει μια μικρή παύση πριν συνεχίσει την ομιλία της.

«Ο Μπόρις Τζόνσον μού είπε να της δώσω ένα (έγγραφο) P45. Δεν μου εξήγησε τον λόγο. Ήθελε να το κάνω» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Reuters.

Παρά την αρχική έκπληξή της η Μέι τόνισε αστειευόμενη πως το μόνο P45 που θέλει να δώσει είναι στον Τζέρεμι Κόρμπιν (επικεφαλής των Εργατικών και μεγάλος πολιτικός της αντίπαλος).

Ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και νυν υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, θεωρείται από πολλούς ότι φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, εκμεταλλευόμενος την πολιτική φθορά της Μέι λόγω των χειρισμών της στο ακανθώδες θέμα του Brexit.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Μέι αναφέρθηκε στο όραμά της για την επόμενη ημέρα στη Μ. Βρετανία, υποσχόμενη ανάπτυξη και αύξηση των θέσεων εργασίας. Όπως είπε, «το βρετανικό όνειρο ότι η ζωή πρέπει να είναι καλύτερη για την επόμενη γενιά ήταν κάτι που πολλοί άνθρωποι αδυνατούσαν να προσεγγίσουν. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.