- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Μου έσπασαν τα δάκτυλα ένα-ένα και μου έπιασαν το στήθος»: Καταγγελίες για ωμή βία στην Καταλονία (video)
Διεθνή κατακραυγή προκαλεί η σιδηρά πυγμή του Ισπανού πρωθυπουργού Ραχόι
Ανυποχώρητος παραμένει ο Μαριάνο Ραχόι, δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει να ευδοκιμήσει οποιαδήποτε προσπάθεια αυτοδιάθεσης στην Καταλονία.
Με τη Μαδρίτη να επιδεικνύει σκληρή στάση και τη Βαρκελώνη να μυρίζει μπαρούτι, πληθαίνουν οι καταγγελίες για ωμή βία από τις δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που υπάρχουν πληροφορίες για σεξουαλική παρενόχληση.
«Η αστυνομία με έσυρε έξω από ένα εκλογικό τμήμα στη Βαρκελώνη, μου έσπασε τα δάχτυλα ένα προς ένα και μου επιτέθηκαν σεξουαλικά, ενώ γελούσαν» τόνισε η Μάρτα Τορεσίλας, η οποία -μάταια- επιχείρησε την Κυριακή να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, σε ερασιτεχνικό video από σχολείο της Βαρκελώνης εμφανίζονται αστυνομικοί να την απομακρύνουν με συνοπτικές διαδικασίες από την κάλπη, σέρνοντάς την έως την έξοδο.
«Οι αστυνομικοί μού άγγιξαν το στήθος... Με πήραν και με πέταξαν κάτω από τις σκάλες και έριξαν πράγματα επάνω μου. Γελούσαν και με χτυπούσαν» κατήγγειλε.
Σύμφωνα με τις αρχές της Καταλονίας, το 90% όσων ψήφισαν την Κυριακή τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας. Ο Ραχόι, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε κανένα δημοψήφισμα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.