Κοσμος

Ο γαμπρός του Τραμπ ψήφισε στις αμερικανικές εκλογές ως γυναίκα (εικόνες)

Λάθος ή εσκεμμένη ενέργεια - Σάλος στις ΗΠΑ μετά τις αποκαλύψεις του περιοδικού Wired

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374090-772253.jpg
EPA/SHAWN THEW

Νέος πονοκέφαλος για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν λέει να ηρεμήσει μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του.

Οι φουρτούνες στον Λευκό Οίκο δεν λένε να σταματήσουν, με τον Αμερικανό πρόεδρο να βρίσκεται αντιμέτωπος με σκληρή κριτική τόσο για τις επιλογές του όσο και για τις επιλογές στενών συνεργατών και συγγενικών του προσώπων.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του περιοδικού Wired, ο γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ, είναι καταχωρημένος στους εκλογικούς καταλόγους ως... γυναίκα. Μάλιστα, στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (2012 και 2016) είχε ψηφίσει χωρίς να τροποποιήσει την ένδειξη «θηλυ» δίπλα στο όνομά του. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο αν ο ερευνητής ρίξει μια δεύτερη ματιά στους εκλογικούς καταλόγους του Νιου Τζέρσεϊ για το τι συνέβαινε πριν από το 2009, όταν ο σύζυγος της Ιβάνκα επέλεγε να μη συμπληρώσει το φύλο.

Τα στοιχεία από τα αρχεία της εφορευτικής επιτροπής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης προκαλούν απορία και αναπάντητα ερωτήματα. Σύμφωνα με το περιοδικό, το «λάθος» εντοπίστηκε από την American Bridge, μια ερευνητική ομάδα των Δημοκρατικών, η οποία φρόντισε να το κοινοποιήσει.

Ο πρώην επενδυτής ακινήτων και νυν στενός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται στο στόχαστρο των Δημοκρατικών για τις φερόμενες στενές επαφές του με Ρώσους αξιωματούχους πριν και κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών, σε μια υπόθεση που συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, πάντως, επαναλαμβάνει ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές.

Η είδηση για το φύλο του Κούσνερ έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους e-mail για την επικοινωνία τους με άλλα στελέχη της αμερικανικής διοίκησης, ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιούν τα ασφαλή ηλεκτρονικά ταχυδρομεία του Λευκού Οίκου. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εξαπολύσει επανειλημμένα επίθεση κατά της Χίλαρι Κλίντον για την επιλογή της να χρησιμοποιεί ιδιωτικό υπολογιστή κατά τη διάρκεια της θητείας της στο αμερικανό ΥΠΕΞ για επαφές με Αμερικανούς και ξένους αξιωματούχους σε «ευαίσθητα» θέματα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.