- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στήνεται αγχόνη για τη Γερμανίδα «νύφη του ISIS» στο Ιράκ (εικόνες)
Η 16χρονη παράτησε τα πάντα για τον Τσετσένο σύζυγο και το Ισλαμικό Κράτος και τώρα δικάζεται
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό η 16χρονη Γερμανίδα, Λίντα Βένζελ, γνωστή ως η «νύφη του ISIS», να καταδικαστεί με την εσχάτη των ποινών για τη συμμετοχή της στην οργάνωση των τζιχαντιστών. «Η τύχη της 16χρονης Γερμανίδας βρίσκεται πλέον στα χέρια της ιρακινής δικαιοσύνης», δήλωσε ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Χαϊντέρ αλ Αμπάντι.
Η έφηβη ήταν μία από τις πολλές Γερμανίδες που κρύβονταν σε υπόγεια της Μοσούλης. Τις ανακάλυψε ο ιρακινός στρατός όταν απελευθέρωσε την ιρακινή πόλη τον Ιούλιο.

Η Λίντα Βένζελ προσηλυτίστηκε στο ισλάμ, εγκατέλειψε το σχολείο και την οικογένειά της στην ανατολική Γερμανία και μέσω Τουρκίας έφτασε στη Μέση Ανατολή όπου και έγινε μέλος στο Ισλαμικό Κράτος. Η Βένζελ είχε παντρευτεί στη Μοσούλη έναν Τσετσένο τζιχαντιστή. Όταν συνελήφθη παραδέχθηκε ότι σκότωσε Ιρακινούς στρατιώτες.
«Όταν τη βρήκαμε κρατούσε ένα όπλο στο χέρι της. Δίπλα της ήταν ο νεκρός Τσετσένος άνδρας της, που είχε σκοτωθεί λίγο πριν σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Μας είπε ότι στο παρελθόν σκότωσε αρκετούς άνδρες μας στη μάχη», δήλωσε Ιρακινός στρατιώτης.
Σύμφωνα με τον Ιρακινό στρατιώτη, η Βένζελ είχε εκπαιδευτεί από τους τζιχαντιστές ως ελεύθερη σκοπευτής. «Ήταν ελεύθερη σκοπευτής του Ισλαμικού Κράτους, αλλά ίσως ο άνδρας της την πίεσε. Έμοιαζε φοβισμένη».

Η Λίντα Βένζελ κρατείται σε φυλακές της Βαγδάτης. Η δίκη της βρίσκεται σε εξέλιξη κι αν καταδικαστεί με την εσχάτη των ποινών, τότε θα εκτελεστεί δι' απαγχονισμού. «Σε κάποια δίκαια οι έφηβοι είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους ιδίως όταν αυτές έχουν να κάνουν με εγκληματικές ενέργειες που στοιχίζουν τη ζωή ανθρώπων», είπε ο πρωθυπουργός του Ιράκ.
Ο Αμίρ Μουσαουί, Ιρακινός δημοσιογράφος, ο οποίος μίλησε με την 16χρονη μετά τη σύλληψή της έκανε λόγο για ένα κορίτσι εξαντλημένο και τραυματισμένο στο πόδι. Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε πως η ανήλικη δεν του έδωσε την εντύπωση πως έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της θέσης της. «Μου είπε ότι θέλει να γυρίσει σπίτι της. Σαν να πήγε ένα απλό ταξίδι», είπε ο δημοσιογράφος.

Να σημειωθεί ότι το Ιράκ έχει πραγματοποιήσει 88 εκτελέσεις από το 2016 έως σήμερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μόνιμη απαγόρευση κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ μεταξύ Selfridges και IKEA
Οι Βρετανοί το ξανασκέφτονται 10 χρόνια μετά τη μεγάλη έξοδο από την ΕΕ
Τι νόημα έχει να διαδηλώνεις και να εξεγείρεσαι και να τα σπας όταν σε λίγες μέρες μπορείς να αλλάξεις την κυβέρνηση;
Το τραγικό συμβάν που οδήγησε στη δημιουργία της παράταξης
Μήπως το οικονομικό πρόβλημα της Γαλλίας είναι το πολιτικό πρόβλημα της ΕΕ;
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις - Πανηγυρίζει η Λατινική Αμερική
Ποιες ομάδες διαπράττουν λεηλασίες και επιθέσεις και ποιος είναι ο ρόλος των εξωτερικών και εσωτερικών εχθρών της Γαλλίας
Η ανάρτηση-μήνυμα με μια πυρηνική έκρηξη να καταστρέφει το Τελ Αβίβ
Η ακτιβίστρια Μπετίνα Ζουρλί υπερασπίστηκε τους βανδαλισμούς ως μορφή πολιτικής αντίστασης
Καταγγελίες για εκλογικές παρατυπίες και πιέσεις σε ψηφοφόρους και παρατηρητές
Δέντρα ξεριζώθηκαν εξαιτίας των ριπών ανέμων προκαλώντας ζημιές σε γραμμές του ηλεκτρικού δικτύου
Η χώρα περνά μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της εδώ και πολλά χρόνια
Η ακρίβεια στο επίκεντρο της αμερικανικής κάλπης – Πού κρίνεται η αναμέτρηση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών
Σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση του ο Ράμα με πακέτο ποινικών μέτρων
Η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή στον ναό του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Χαμούντ
Η κυβέρνηση Μαδούρο της είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα όμως εκείνη έφυγε κρυφά στα τέλη του 2025
Η δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένη» από τις κατηγορίες
Μια σχέση που ξεκίνησε μέσα στη χλιδή κατέληξε σε θανατηφόρα εμμονή
Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε νεαρούς άνδρες που περίμεναν για να ψηφίσουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.