- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στ. Κούλογλου: «Μπορεί να νοσταλγήσουμε τον Σόιμπλε»
Δηλώνει o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναλύοντας τα σενάρια των γερμανικών εκλογών
Την κρισιμότητα του αποτελέσματος των γερμανικών εκλογών, στις 24 Σεπτέμβρη, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, λέγοντας ότι στο χειρότερο σενάριο «μπορεί να νοσταλγήσουμε τον Σόιμπλε».
«Υπάρχει μια περίπτωση οι Φιλελεύθεροι να σχηματίσουν κυβέρνηση, εάν το επιτρέψει το αποτέλεσμα, με τους Χριστιανοδημοκράτες. Στην εκστρατεία τους κινήθηκαν εναντίον των παραχωρήσεων και μιας νέας πιο ισορροπημένης Ευρώπης, ενώ το κεντρικό τους θέμα ήταν η Ελλάδα. Παρουσίασαν τα δάνεια ως δωρεάν οικονομική βοήθεια και ζητούσαν να μην δοθούν άλλα χρήματα. Αυτό θα είναι το πιο άσχημο σενάριο, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλη την Ευρώπη. Σε αυτή την περίπτωση θα νοσταλγήσουμε τον Σόιμπλε», είπε συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Όπως ανέλυσε ο έλληνας ευρωβουλευτής, η καλύτερη εκδοχή θα ήταν να προκύψει εκ νέου ένας μεγάλος συνασπισμός με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Σοσιαλδημοκράτες.
Σε αυτή την περίπτωση αξίζει να παρατηρηθεί, όπως είπε, και η επίδοση του ακροδεξιού κόμματος «που για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο καταγράφει άνοδο. Δεν νομίζω να πάρει την τρίτη θέση, η οποία δείχνει να πηγαίνει στην Αριστερά, όμως πρέπει να το προσέξουμε».
Αναφερόμενος στην ομιλία Γιούνκερ έγινε υπό το πρίσμα των γερμανικών εκλογών:
«Ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Δεν μίλησε για ανατροπή ή για αλλαγή της δοσολογίας των πολιτικών λιτότητας, που έφερε την άνοδο της ακροδεξιάς. Δεν μίλησε ούτε για το προσφυγικό που είναι ένα μεγάλο πρόβλημα του ευρωπαϊκού νότου. Το μόνο ελαφρυντικό που του δίνω είναι ότι ίσως δεν μίλησε για αυτά ώστε να μην γίνουν επικοινωνιακά όπλα στην Γερμανία», είπε.
Τέλος, αναφέρθηκε και στην χωρίς προηγούμενο απόπειρα λογοκρισίας της έκθεσης γελοιογραφίας με θέμα την Ευρώπη, την οποία ετοιμάζει για τις 25 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες με αφορμή τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.
Όπως είπε, πρόκειται για «μια οργουελική κατάσταση, που όμως δεν θα αφήσουμε να περάσει έτσι, ούτε εγώ, ούτε ο Γάλλος συνάδελφός μου, Patrick Le Hyaric, με τον οποίο συνδιοργανώνουμε την έκθεση. Θα γίνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Είτε μέσα, είτε έξω από το ευρωκοινοβούλιο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Η ηθοποιός επικαλείται έναν νέο νόμο
Οι περισσότεροι φορούν προστατευτικό εξοπλισμό και στη συνέχεια αλλάζουν ρούχα
Οι παράνομες διελεύσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έχουν μειωθεί κατά περίπου 55% τα τελευταία δύο χρόνια
«Ζούμε τη σκοτεινότερη στιγμή που έχω βιώσει σε αυτόν τον πλανήτη», δήλωσε ο 76χρονος ηθοποιός
Ο 53χρονος Βρετανός ηθοποιός τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του προς τους νέους
Διατηρούσε δείγμα στην California Cryobank
Ανάμεσα στις καταγγέλλουσες υπάρχουν και συγγενικά του πρόσωπα
Οι θερμοκρασίες κινήθηκαν 2,1°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα - Πού αποδίδουν οι επιστήμονες την άνοδο
Οι μάχες με τη Χεζμπολάχ συνεχίζονται παρά τις δεσμεύσεις για αποκλιμάκωση
Tον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση
777 πυροσβέστες και 27 εναέρια μέσα αναπτύσσονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου - Στο επίκεντρο και η Ελλάδα
Όταν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο λιποθύμησε από το σοκ
Σε μια παραδοσιακά συντηρητική πολιτεία
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Μαΐου και καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας κατοικίας
Έντονη ανησυχία για το νέο ξέσπασμα της επιδημίας στην Αφρική
Σημαντικό χάσμα μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και γεωγραφικών περιοχών
Το ζώο περιφερόταν ανάμεσα σε εργοστάσια και σπίτια στη Φουκουσίμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.