Κοσμος

Έπεσε και χτύπησε στο πρόσωπο ο Πάπας Φραγκίσκος (εικόνες, βίντεο)

Έχασε την ισορροπία του ενώ επέβαινε στο ειδικα διαμορφωμένο όχημα σε πόλη της Κολομβίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δυσάρεστη τροπή είχε η περιοδεία του Πάπα Φραγκίσκου στους δρόμους της Καρταχένα στην Κολομβία.

Σε ερασιτεχνικό βίντεο που ανέβηκε στα social media εμφανίζεται ο Ποντίφικας να χάνει την ισορροπία του, την ώρα που βρισκόταν στο ειδικά διαμορφωμένο όχημα το οποίο χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του. Το αποτέλεσμα ήταν χτυπήσει στο κεφάλι και το πρόσωπο. Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πιστών που είχαν κατακλύσει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια για να πάρουν την ευλογία του Πάπα.

Μώλωπες στο αριστερό ζυγωματικό και το αριστερό βλέφαρο ήταν τα ενθύμια για τον Ποντίφικα, ο οποίος δεν έδειξε να πτοείται και συνέχισε να χαμογελά στους πιστούς.

«Με γρονθοκόπησαν. Είμαι καλά» αστειεύτηκε, ενώ αποχωρούσε από ένα σπίτι στη φτωχική γειτονιά Σαν Φρανσίσκο, την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Κολομβία. Λίγες σταγόνες αίματος ήταν ορατές πάνω στα λευκά του άμφια, ενώ η περιοχή γύρω από το αριστερό μάτι ήταν μελανιασμένη και είχε πρηστεί.

Λίγο αργότερα εθεάθη με ένα μικρό τσιρότο πάνω από το αριστερό φρύδι του.

Σύμφωνα με το Βατικανό, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Αμέσως μετά το χτύπημα δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες.

«Ο πάπας είναι καλά. Τραυμάτισε το αριστερό ζυγωματικό του και το βλέφαρό του» επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου, Γκρεγκ Μπερκ.