Κοσμος

Ουγγαρία: Δε δεχόμαστε μετανάστες - πρόσφυγες. Τελεία.

Οξύνεται η διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370879-766170.jpg

Η Ουγγαρία δεν θα γίνει «χώρα μετανάστευσης», δήλωσε χτες Πέμπτη ο δεξιός λαϊκιστής πρωθυπουργός της χώρας κ. Βίκτορ Όρμπαν, αρνούμενος να δεχτεί την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για το ποσοστό των μεταναστών μετανάστες που του αναλογούν.

Λεπτομερέστερα, ο κ. Όρμπαν, απαντώντας στο γράμμα που του είχε στείλει την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υπενθυμίζοντάς του πως  «η αλληλεγγύη δεν αποτελεί πιάτο α λα καρτ», ο κ. Όρμπαν, ανάρτησε στο σάιτ της ουγγρικής κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Είμαι «σοκαρισμένος και σαστισμένος»
  • «Κατά την άποψή μου, αυτό δεν είναι αλληλεγγύη, αυτό είναι βία»
  • «Η ερμηνεία της αρχής της αλληλεγγύης που περιγράφεται στην επιστολή σας σημαίνει στην ουσία ότι η Ουγγαρία θα μεταμορφωθεί σε μια χώρα μετανάστευσης, παρά τη βούληση του ουγγρικού λαού»
  • «Τα μεγάλα κράτη μέλη [της Ε.Ε.] έγιναν κράτη μετανάστευσης, λόγω των υποχρεώσεών τους που απέρρεαν από το αποικιακό τους παρελθόν»
  • «Αλλά η Ουγγαρία, αντίθετα δε θέλει να γίνει χώρα μετανάστευσης, ούτε μπορεί να εξαναγκαστεί»

Η κόντρα μεταξύ ΕΕ αφενός και Ουγγαρίας και  Σλοβακίας από την άλλη συνεχίζεται, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αποφάνθηκε υπέρ τη ΕΕ.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ