Κοσμος

Το βιολί του ο Ερντογάν: Έχετε πάθει εμμονή μαζί μου

Νέες δηλώσεις για γερμανικό φασισμό από τον Τούρκο σουλτάνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370690-765714.jpg
EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT

Τέλος δεν έχει η αντιπαράθεση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας. Μετά τη δημόσια τοποθέτηση της Άνγκελα Μέρκελ ότι η Τουρκία θα ήταν καλύτερο να μην ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέρασε εκ νέου στην αντεπίθεση, επαναλαμβάνοντας τα περί «ναζισμού».

«Είναι φασισμός. Αυτό κάνετε» υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα. «Κοιμούνται και ξυπνούν, λέγοντας Ερντογάν. Μα τι σας έκανε λοιπόν ο Ερντογάν; Αυτές οι εκλογές γίνονται στην Τουρκία ή τη Γερμανία;» αναρωτήθηκε.

Και πρόσθεσε: «Λέω στη Μέρκελ: Αν δεν μπορείτε ούτε να ανεχθείτε τις σημερινές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ, τότε φερθείτε θαρραλέα και πείτε το» πρόσθεσε.

Κρατάει μήνες...

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν κάνει λόγο για ναζισμό στη Γερμανία. Πριν από λίγους μήνες και εν όψει του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του τουρκικού συντάγματος, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε κατηγορήσει το Βερολίνο πως προσφεύγει σε «ναζιστικές πρακτικές» μετά την ακύρωση στη Γερμανία συγκεντρώσεων -παρουσία Τούρκων υπουργών- υποστηρικτών του ΝΑΙ.

«Τους ενοχλεί που κάνουμε συγκρίσεις με τον ναζισμό. Όμως αυτό που περιέχει τον ναζισμό, το κάνατε. Δεν λέω πως είστε ναζί ή φασίστες. Εξηγώ την κατάσταση» τόνισε ο Ερντογάν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ