Κοσμος

Game over! Η συριακή αντιπολίτευση πρέπει να αποδεχτεί ότι έχασε τον πόλεμο

Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ καλεί τους αντικαθεστωτικούς να επιστρέψουν στην πραγματικότητα και στον διάλογο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370649-765633.jpg
EPA/MARTIAL TREZZINI

Η συριακή αντιπολίτευση πρέπει να αποδεχθεί ότι δεν κέρδισε τον πόλεμο που διεξάγει εδώ και 6,5 χρόνια εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, δήλωσε την Τετάρτη ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα.

Τον Μάρτιο του 2011 είχαν ξεκινήσει οι πρώτες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης στον απόηχο της Αραβικής Άνοιξης σε Τυνησία και Αίγυπτο που είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση του Μπεν Άλι και Χόσνι Μουμπάρακ. Λίγους μήνες αργότερα άρχισαν ένοπλες συγκρούσεις, με αντικαθεστωτικούς να θέτουν υπό τον έλεγχό τους διάφορες πόλεις.

«Το θέμα είναι αν θα μπορέσει η αντιπολίτευση να ενοποιηθεί και να γίνει αρκετά ρεαλίστρια ώστε να συνειδητοποιήσει πως δεν κέρδισαν τον πόλεμο;» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν υπονοεί πως κέρδισε ο Άσαντ, ο Στάφαν ντε Μιστούρα απάντησε:

«Δεν είμαι εγώ αυτός που θα γράψει την ιστορία αυτής της σύγκρουσης... αλλά αυτήν τη στιγμή δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως κέρδισε τον πόλεμο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.