Κοσμος

Ανατριχιαστικό βίντεο: Παιδιά – πειραματόζωα την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου στις ΗΠΑ

Τα εξέθεταν σε θανατηφόρα κοκτέιλ μικροοργανισμών, ισχυρότερα από βιολογική επίθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370337-764932.jpg

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει μαθητές να χρησιμοποιούνται από κυβερνητικούς επιστήμονες ως πειραματόζωα, προκειμένου να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα μασκών βιολογικού πολέμου, το 1960.

Σύμφωνα με το βίντεο τα παιδιά, έως 10 ετών, βρίσκονται σε σχολική αίθουσα, όπου γνωρίζουν ότι θα ενημερωθούν από κάποιον ειδικό, σχετικά με τους κινδύνους του βιολογικού πολέμου. 

 Παιδιά – πειραματόζωα

Στη συνέχεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της dailymail, τα παιδιά οδηγούνται σε ένα θάλαμο, όπου φορούν τις εν λόγω μάσκες, σφραγίζονται και εκτίθενται σε κοκτέιλ θανατηφόρων μικροοργανισμών.

Τα παιδιά παραμένουν στο θάλαμο για 10 λεπτά. Οι μάσκες ήταν ψεκασμένες με άρωμα μπανάνας ώστε αν αυτό το άρωμα έμενε στα παιδιά σήμαινε ότι ήταν 100% αεροστεγείς και ασφαλείς. Το μίγμα αλλά και ο χρόνος που εκτίθονταν τα παιδιά έκανε τους ειδικούς να λένε ότι επρόκειτο για έκθεση μεγαλύτερη από οποιαδήποτε βιολογική επίθεση.

 Παιδιά – πειραματόζωα

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία, οι ΗΠΑ ήθελαν να διασφαλίσουν ότι είναι προετοιμασμένες για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, με αυτό του βιολογικού πολέμου να εξετάζεται και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. 

 Παιδιά – πειραματόζωα

Κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούσαν πιθανό ότι μία επίθεση θα έπαιρνε τη μορφή ενός θανατηφόρου αερομεταφορούμενου παθογόνου παράγοντα που θα εξαπλωνόταν ταχύτατα, προκαλώντας ασύλληπτες βλάβες σε εκατομμύρια ανθρώπους. 

 Παιδιά – πειραματόζωα

Προκειμένου η κυβέρνηση να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, ζήτησε να σχεδιαστούν έξι μεγέθη από τέτοιες μάσκες, θεωρώντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει αν ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα είναι να τις δοκιμάσουν σε παιδιά. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ