Κοσμος

Πέθανε η Ελληνίδα – θύμα του Ισλαμικού Κράτους στη Βαρκελώνη

Επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές της Καταλονίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πέθανε σήμερα Κυριακή η Ελληνίδα τουρίστρια, που είχε χτυπηθεί κατά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην Καταλονία.

Λεπτομερέστερα, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Καταλονίας ανακοίνωσε:  «Σήμερα το πρωί πέθανε μια γυναίκα ηλικίας 51 ετών, γερμανικής υπηκοότητας (Σ.Σ. αλλά ελληνικής καταγωγής) η οποία είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ‘Μαρ ντε Μπαρσελόνα σε κρίσιμη κατάσταση».  

Με πολύ σοβαρά τραύματα από την επίθεση, η γυναίκα, της οποίας το όνομα δεν ανακοινώθηκε, είχε υποβληθεί σε δύσκολη οχτάωρη χειρουργική επέμβαση, από την Πέμπτη όμως οι γιατροί μιλούσαν για «μη αναστρέψιμη κατάσταση». Η πολυτραυματίας κρίθηκε κλινικά νεκρή και οι δικοί της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της.

Η 51άχονη βρισκόταν μαζί με την οικογένειά της (άντρας, δυο παιδιά) στην Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν και ο 22άχρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ,  οδηγώντας το λευκό βαν, επιτέθηκε στο πλήθος.

Ήταν το 16ο  θύμα της διπλής επίθεσης του ΙΚ σε Βαρκελώνη και Καμπρίλ, δέκα μέρες πριν.  Υπάρχουν κι 100 τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.