- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διχάζει το πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία
Περισσότερα από 15.000 tweet με τη δημοσιοποίησή του
Διαμάχη και ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, που είναι αφιερωμένο στις επιθέσεις στην Καταλονία, μεταξύ των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, την ώρα που ο βουλευτής του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Στεφάν Λε Φολ το κατέκρινε.
Το εξώφυλλο αναρτήθηκε στον λογαριασμό της εφημερίδας στο Facebook την Τρίτη πριν από την κυκλοφορία της εφημερίδας την Τετάρτη.
Στο πρωτοσέλιδο δεσπόζει ένα σχέδιο που υπέγραψε ο σκιτσογράφος Juin όπου απεικονίζεται ένα μικρό φορτηγάκι να απομακρύνεται, αφού έχει παρασύρει και σκοτώσει πεζούς. Η λεζάντα γράφει: «ισλάμ, θρησκεία της αιώνιας... ειρήνης».

«Το να προκαλείται σύγχυση είναι κάτι το πολύ επικίνδυνο. Το να λέμε ότι το Ισλάμ στο σύνολό του είναι μια θρησκεία "της ειρήνης", υπονοώντας μια θρησκεία του θανάτου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» κατήγγειλε ο Λε Φολ μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα BFMTV και RMC.
«Όταν κάποιος είναι δημοσιογράφος, πρέπει να έχει αυτήν την αίσθηση της ευθύνης διότι κάποιοι μπορούν να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις συγχύσεις» προειδοποίησε.
«Είναι επαρκώς πολύπλοκη και περίπλοκη η διαχείριση μιας κοινωνίας σήμερα, πρέπει να υπενθυμίζουμε σε όλο τον κόσμο αυτήν την αίσθηση της ευθύνης. Δεν το είδα αυτό το πρωτοσέλιδο.
Δεν μπορώ να πω ότι το συμμερίζομαι. Το αμφισβητώ» υπογράμμισε ο Γάλλος βουλευτής.
Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo δεν θέλησε να σχολιάσει.
Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Όσοι εθελοτυφλούν πήγαν διακοπές», ο διευθυντής έκδοσης Riss, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην επίθεση των δύο τζιχαντιστών τον Ιανουάριο του 2015, με 12 νεκρούς, διατυπώνει τη λύπη του διότι «σήμερα, σχεδόν κανείς δεν διερωτάται για τον ρόλο του ισλάμ στην ιδεολογία του Ντάες.
Η πλύση εγκεφάλου κατάφερε να μας κάνει να παραδεχθούμε ότι το "θρησκευτικό ζήτημα" δεν πρέπει να συζητείται».
Στο Twitter, το εξώφυλλο του Charlie Hebdo βρέθηκε μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων στη Γαλλία: περισσότερα από 15.000 ήταν τα tweet υπέρ ή κατά της επιλογής της εφημερίδας.
«Το πρωτοσέλιδο το #CharlieHebdo είναι πολύ καλό. Την ισλαμιστική τρομοκρατία και τον θρησκευτικό εξτρεμισμό πρέπει να πολεμήσουμε κι όχι μια εφημερίδα» σχολίασε ο Πατρίκ Πελού, που εργάστηκε στη Charlie.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η «ψυχρή» ατμόσφαιρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και η απόφαση Τραμπ
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Υποβλήθηκε σε χειρουργείο μετά τον εντοπισμό αδενοκαρκινώματος στον πνεύμονα
Η πρεμιέρα στον Λευκό Οίκο οδήγησε σε νέα ερωτήματα
Νέο ρωσικό σφυροκόπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας
Η μάχη για τον ορυκτό πλούτο της Αρκτικής συνεχίζεται
«Υπάρχουν όρια, δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις», το μήνυμα της πρωθυπουργού
Άγνωστο τι θα κάνει μετά την παραίτησή της
Τα μηνύματα σε φίλο του ότι δεν έβρισκε ουσιαστικούς ρόλους
Η εκτίμηση για την ανάρρωσή του
HARD NEWS: Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα | Κορεατική Χερσόνησος και πύραυλοι | Κονγκό και Έμπολα | ΔΝΤ και ΑΙ | NASA, SpaceX και Διάστημα
Αμφισβητούν τον ρόλο και τις κινήσεις του
Αφαιρέθηκε τμήμα του οργάνου
Αλλά το μυστήριο δεν τελείωσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.