Κοσμος

Ιταλία - Δραματική διάσωση του μόλις 7 μηνών Πασκουάλε που εγκλωβίστηκε μετά το σεισμό στην Ίσκια (εικόνες, video)

Ζωντανά ανασύρθηκαν από τα ερείπια και τα τρία παγιδευμένα αδέλφια 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ζωντανά ανασύρθηκαν από τα ερείπια και τα τρία αδέλφια που εγκλωβίστηκαν μετά τον επιφανειακό σεισμό 4 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ίσκια, κοντά στη Νάπολη

Μετά από 17 ώρες συνεχούς προσπάθειας τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και τα τρία αδερφάκια που είχαν βρει καταφύγιο κάτω από ένα κρεβάτι.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) όταν οι διασώστες απεγκλώβισαν και  τον τρίχρονο Τσίρο. 

Νωρίτερα είχαν βγάλει από τα συντρίμμια το δεύτερο παιδί τον Ματίας και στις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα, απεγκλωβίστηκε και το μικρότερο παιδάκι της οικογένειας, ο επτά μηνών Πασκουάλ, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όσους παρακολούθησαν την διάσωσή του

Ζωντανά ανασύρθηκαν από τα ερείπια και τα τρία παγιδευμένα αδέλφια

Στα ερείπια του σπιτιού είχαν παγιδευτεί και οι γονείς των παιδιών και επίσης χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από τους πυροσβέστες, ευτυχώς καλά στην υγεία τους.

Μέχρι στιγμής δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 26 έχουν τραυματιστεί, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι, παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια κτηρίων που κατέρρευσαν.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που αμέσως στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους.

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. 

Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν εκτός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.