Κοσμος

Μέρκελ: Οι Έλληνες δεν πρέπει να στοχοποιούνται - Έχουν αξιοπρέπεια

Μήνυμα ενότητας προς την Ευρώπη να σταματήσουν οι έριδες έστειλε η Καγκελάριος της Γερμανίας στην πρώτη προεκλογική της συγκέντρωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367673-760194.jpg
EPA/FRIEDEMANN VOGEL

H Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παραμείνει ενωμένη και για να συμβεί αυτό πρέπει να εξαλειφθούν τα στερεότυπα στο εσωτερικό της, επεσήμανε μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ στην πρώτη της προεκλογική ομιλία, το Σάββατο.

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι έχει ένα τεράστιο προβάδισμα από τον πολιτικό της αντίπαλο, Μάρτιν Σουλτς, η Καγκελάριος της Γερμανίας επέλεξε το προπύργιο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για να ξεκινήσει την εκστρατεία της, ευελπιστώντας να παραμείνει στην Καγκελαρία. Μιλώντας σε εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Ντόρτμουντ, αναφέρθηκε σε αξίες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως «ελευθερία, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, κοινωνική οικονομία της αγοράς, προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», καλώντας τους Ευρωπαίους να σταματήσουν να στοχοποιούν άλλους λαούς και να τους κατατάσσουν σε κατηγορίες.

«Δεν είναι σωστό να γενικολογούμε και να λέμε αόριστα "εκείνοι"… ή να υποστηρίζουμε πως "οι Έλληνες δεν μπορούν να εργάζονται" ή ότι "οι Γερμανοί είναι φετιχιστές της λιτότητας. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξιοπρέπεια"» τόνισε.

«Όπως και σε άλλους λαούς, υπάρχουν τεμπέληδες και στη Γερμανία. Το ίδιο και εργατικοί» συμπλήρωσε.

Το καλό της Ευρώπης κάνει καλό και στη Γερμανία

Στην ομιλία της η Καγκελάριος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της θωράκισης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, υπογραμμίζοντας ότι η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά και ενίσχυση της Γερμανίας.

«Θα πρέπει να μας είναι ξεκάθαρο αυτό. Είναι προς το συμφέρον το δικό μας αλλά και της ειρήνης, της ευημερίας και της επικράτησης των αξιών μας. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, εξακολουθούμε να μοιραζόμαστε τις αξίες αυτές στην Ευρώπη» εξήγησε.

Ο πιο αποδοτικός υπουργός

Το Σάββατο δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Kantar Emnid, που αφορά στον βαθμό ικανοποίησης των πολιτών από την απόδοση των μελών της γερμανικής κυβέρνησης.

Με 62% προηγείται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με 60% ακολουθεί η καγκελάριος Μέρκελ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται με 54% ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Την προτελευταία θέση καταλαμβάνει η χριστιανοδημοκράτης υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (36%) και την τελευταία θέση ο ο βαυαρός χριστιανοκοινωστής υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ (23%), ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με το σκάνδαλο ντίζελ.

Οι γερμανικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 24 Σεπτεμβρίου και η Μέρκελ είναι το φαβορί για την επικράτηση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ