Κοσμος

Δεκάχρονο κορίτσι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον θείο του και έμεινε έγκυος χωρίς να το ξέρει

Παραπονιόταν για πόνους στην κοιλιά - Η τραγική ιστορία που συγκλονίζει την Αργεντινή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367596-759975.jpg

Η εγκυμοσύνη ενός 10χρονου κοριτσιού από την Αργεντινή, πιθανόν έπειτα από τη σεξουαλική κακοποίηση από τον θείο της (ο οποίος και συνελήφθη), συνταράσσει την κοινή γνώμη στην επαρχία Μεντόσα, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Η 10χρονη, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, παραπονιόταν στη μητέρα της για πόνους στην κοιλιά της. Εκείνη την πήγε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι ήταν έγκυος 32 εβδομάδων (8 μηνών). Το παιδί παραμένει υπό νοσηλεία.

«Η ανήλικη δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν έγκυος. Είναι λίγο παχουλή και δεν κατάλαβε ότι ήταν 32 εβδομάδων» εξήγησε ο γενικός εισαγγελέας Αλεχάντρο Γκουλέ στο δίκτυο Télévision Mendoza.

Μετά την κατάθεση του κοριτσιού, η εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση, η Σεσίλια Μπίγκνερτ, διέταξε τη σύλληψη του θείου του παιδιού, ηλικίας 23 ετών, που έμενε για κάποιους μήνες στο σπίτι της οικογένειας. Ο 23χρονος, ο οποίος ενδέχεται να φυλακιστεί για «σεξουαλική κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση», θα υποβληθεί σε εξετάσεις DNA.

Η άμβλωση απαγορεύεται στην Αργεντινή, παρά μόνο στην περίπτωση που η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα σεξουαλικής κακοποίησης ή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της μητέρας. Εν τούτοις, σε αυτήν την υπόθεση, οι εισαγγελικές αρχές έκριναν ότι δεν είναι δυνατή η άμβλωση εξαιτίας της προχωρημένης εγκυμοσύνης. Οι γονείς της 10χρονης θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα αναλάβουν τη φροντίδα του μωρού ή θα το δώσουν για υιοθεσία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ