Κοσμος

Πολύνεκρη μετωπική σύγκρουση τρένων στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου (εικόνες, video)

Τουλάχιστον 37 νεκροί - Άγνωστα τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367585-759955.jpg

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματισθεί από τη σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων στην Αλεξάνδρεια της βόρειας Αιγύπτου.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η μία αμαξοστοιχία είχε αναχωρήσει από το Κάιρο με τελικό προορισμό το Πορτ Σαΐντ, όταν συγκρούστηκε μετωπικά με αμαξοστοιχία που είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια.

Ομάδες διάσωσης έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος, με περισσότερα από 20 ασθενοφόρα να μεταφέρουν τους τραυματίες στα κατά τόπους νοσοκομεία. Η σύγκρουση προκλήθηκε όταν το ένα τρένο σταμάτησε στις ράγες, έχοντας υποστεί τεχνική βλάβη, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο αξιωματούχους του Υπουργείου Μεταφορών. Το άλλο τρένο έπεσε κατόπιν πάνω στο πρώτο, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Συλληπητήρια Σίσι - Καταλογισμός ευθυνών

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και έδωσε εντολή στις αρχές να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για το δυστύχημα, προκειμένου να «λογοδοτήσουν», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου.

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες που έχουν συγκλονίσει την χώρα τα τελευταία χρόνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ