Κοσμος

Σοκαριστικές εικόνες – Γυναίκα αξιωματικός δέχεται σεξουαλική επίθεση στο πλαίσιο «τελετής μύησης»

Από άντρες συναδέλφους της στη RAF

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
366158-757352.jpg

Το γύρο του κόσμου κάνει, προκαλώντας αποτροπιασμό, το βίντεο που δείχνει γυναίκα αξιωματικό της  RAF να δέχεται σεξουαλική επίθεση από τους άντρες συναδέλφους της, προκειμένου να μυηθεί στο Σώμα.

Σοκαριστικές εικόνες –  Γυναίκα αξιωματικός δέχεται σεξουαλική επίθεση στο πλαίσιο «τελετής μύησης»

Στο βίντεο οι άντρες είναι εντελώς γυμνοί, καλύπτουν τα γεννητικά τους όργανα με γάντια από καουτσούκ  και κολλούν στο σώμα τους ή αναποδογυρίζουν τη νεαρή αξιωματικό.

Το περιστατικό διαδραματίζεται το 2001 και ενώ η Rebecca Crookshank, η οποία είχε καταταγεί στη RAF  από τα 17 της χρόνια , ήταν η μόνη  γυναίκα ανάμεσα σε 28 άνδρες στη βάση  Mount Alice στα νησιά Φόκλαντ. Τα δύσκολα φάνηκαν από την αρχή καθώς την υποδέχτηκε μια ομάδα ανδρών κατεβάζοντας τα παντελόνια και δείχνοντάς της τα οπίσθιά τους. 

Στα 36 χρόνια της πλέον αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα το επίμαχο υλικό, προκειμένου, όπως είπε, να καταδείξει ότι οι γυναίκες πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον στρατό. 

Σοκαριστικές εικόνες –  Γυναίκα αξιωματικός δέχεται σεξουαλική επίθεση στο πλαίσιο «τελετής μύησης»

Σε δηλώσεις της στη MailOnline ανέφερε: «Με τις γυναίκες τώρα να μπορούν να υπηρετούν στην πρώτη γραμμή και τις αναφορές περί σεξουαλικής κακοποίησης να αυξάνονται, είναι ξεκάθαρο ότι ο στρατός δεν κάνει αρκετά για αυτό». «Μπορεί να έχει περάσει πολύς καιρός από την απεχθή αυτή συμπεριφορά που βίωσα το 2001, όμως είχε μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή μου και δεν θα σιωπήσω.

Σοκαριστικές εικόνες –  Γυναίκα αξιωματικός δέχεται σεξουαλική επίθεση στο πλαίσιο «τελετής μύησης»

Εάν κάποιος διαβάζοντας την ιστορία μου βρει το κουράγιο να μιλήσει για τη δική του εμπειρία μίας σεξουαλικής κακοποίησης στον στρατό ή σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας, τότε μαζί μπορούμε να κινηθούμε καλύτερα προς μία αλλαγή στις συμπεριφορές και τη μηδενική ανοχή στην ατιμωρησία» πρόσθεσε. 

Παράλληλα, η Crookshank υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι στρατιωτικοί έκαναν σεξ με νεαρές δόκιμες, ότι της έκαναν και κατ' ιδίαν ανήθικες προτάσεις και σχόλια για τα γεννητικά της όργανα.

Σήμερα η Crookshank είναι συγγραφέας και ηθοποιός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ