Κοσμος

Πρωθυπουργός Ισπανίας: Εγώ να χρηματιστώ; Ποτέ! Άλλοι έλαβαν «δωράκια»

Κατηγορηματικός ο Ραχόι αρνείται κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς που συντάραξε το Λαϊκό Κόμμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι αρνήθηκε την Τετάρτη ότι γνώριζε οτιδήποτε για την υπόθεση με την παράνομη χρηματοδότηση στους κόλπους του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ). Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν χρηματίστηκε ποτέ.

Η τοποθέτηση αυτή έγινε ενώπιον δικαστηρίου για την πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς, δωροδοκιών και αδιαφανών πληρωμών πολιτικών του συντηρητικού κόμματός του, που ξέσπασε το 2008 και στο οποίο έχει εμπλακεί και το όνομά του. Ο Ραχόι είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός στην Ισπανία που καλείται να καταθέσει ως μάρτυρας στο δικαστήριο.

Ερωτηθείς για το αν γνώριζε μήπως υπήρχε παράνομη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών της παράταξής του και δωρεές σε μετρητά από ανώνυμους δωρητές, απάντησε: «Ποτέ. Δεν άκουσα ποτέ τίποτε. Όπως έχω καταθέσει, δεν ήμουν ποτέ υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων εντός του κόμματος».

Ο Ραχόι επέστρεψε στην εξουσία για δεύτερη θητεία τον περασμένο Οκτώβριο με αδύναμη εντολή κυβέρνησης, έπειτα από σειρά σκανδάλων διαφθοράς που αμαύρωσαν αρκετά μέλη του PP και απομάκρυναν τους ψηφοφόρους του.