Κοσμος

Άφησε «μπουκάλα» τον αντίπαλό του - Δεν εμφανίστηκε ποτέ στο debate (εικόνες)

Ακόμα περιμένουν οι δημοσιογράφοι τον πρόεδρο της Κένυας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
365212-755035.jpg
Kenya CitizenTV

Η Κένυα ετοιμάζεται για εκλογές. Το debate ήταν προγραμματισμένο για το βράδυ της Δευτέρας. Οι κάμερες είχαν ενεργοποιηθεί και τα δοκιμαστικά στον ήχο ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στη θέση τους, έχοντας τα χαρτιά με τις ερωτήσεις μπροστά τους.

Μόνο που ο ένας από τους δύο βασικούς υποψηφίους για την προεδρία έδωσε το παρών και απάντησε φυσικά στις ερωτήσεις. Ο Ράιλα Οντίνγκα. Ο αντίπαλός του και τωρινός πρόεδρος, Ουχούρου Κενυάτα δεν εμφανίστηκε ποτέ και ούτε έδωσε και αναφορά... Μάλλον, θα είχε κάτι καλύτερο να κάνει ή έχει σίγουρη την επανεκλογή.

Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες στις 8 Αυγούστου. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, το αυξημένο κόστος διαβίωσης και η αντιπαλότητα των φυλών για τον έλεγχο των υδάτινων πόρων σε περιοχές της αφρικανικής χώρας είναι ορισμένες από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο νικητής της αναμέτρησης.

Να μπει φαΐ στο σπίτι

«Το πρώτο θέμα είναι να μπει φαΐ στο τραπέζι και να μειωθεί το κόστος ζωής για τον κόσμο. Αυτή είναι η Νο1 προτεραιότητά μας. Θέλουμε να μειώσουμε την τιμή στο αλεύρι, το καλαμπόκι και στη ζάχαρη» τόνισε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης.

Την Κυριακή ο Κενυάτα απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών στο Διαδίκτυο, υποσχόμενος να δημιουργήσει 6,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας την επόμενη πενταετία εφόσον επανεκλεγεί. Παράλληλα, υποστήριξε ότι θα δοθούν κονδύλια σε υποδομές, Παιδεία, Εκπαίδευση, μικρές επιχειρήσεις και τεχνολογία. Τα κλασσικά...

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις της εταιρείας Ipsos, ο Κενυάτα και ο Οντίνγκα θα συγκεντρώσουν συνολικά το 90% των ψήφων. Κανείς από τους άλλους έξι υποψηφίους δεν συγκεντρώνει πάνω από 1%. Οι σφυγμομετρήσεις, πάντως, δείχνουν ότι θα γίνει μάχη ψήφο-ψήφο μεταξύ των δύο πολιτικών αντιπάλων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ