Κοσμος

«Παγιδευμένο» αυτοκίνητο σκόρπισε τον θάνατο στην Καμπούλ (video)

Άλλη μια ημέρα βίας στο Αφγανιστάν με 35 νεκρούς - Ανάληψη ευθύνης από τους Ταλιμπάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
364955-754709.jpg
EPA/WATAN YAR

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 42 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση το πρωί της Δευτέρας στο Αφγανιστάν.

Αυτοκίνητο, γεμάτο εκρηκτικά, εξερράγη στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, Καμπούλ, σύμφωνα με τον Νατζίμπ Ντανίς, εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί εντός των επόμενων ωρών. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης.

Όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα», η έκρηξη σημειώθηκε πλησίον κατοικίας πολιτικού προσώπου, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχει και ιδιωτικό Πανεπιστήμιο. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι υπάλληλοι υπουργείου, οι οποίοι επέβαιναν σ' ένα μικρό λεωφορείο που περνούσε από τον δρόμο, όταν έγινε η έκρηξη, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα κατά τόπους νοσοκομεία. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε γειτονικά σπίτια και οχήματα. Η περιοχή όπου εκτυλίχθηκε το τραγικό συμβάν κατοικείται κυρίως από Σιίτες Μουσουλμάνους.

Οι βομβιστικές επιθέσεις είναι αρκετά συχνές στην Καμπούλ, με εξτρεμιστές να βάζουν στο στόχαστρό τους συνήθως τη συνοικία όπου διαμένουν ξένες διπλωματικές αποστολές. Χωρίς τέλος και τα κρούσματα βίας μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών Μουσουλμάνων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ