Κοσμος

Κυπριακό: Ισορροπώντας σε δύο βάρκες

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου τα Ηνωμένα Έθνη ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363550-752000.jpg
ΕΡΑ/SALVATORE DI NOLFI

«Είμαστε πάντα διαθέσιμοι για διαμεσολάβηση σε κάθε πλευρά που επιθυμεί τη συμφωνία στο Κυπριακό» ανέφερε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς βλέπει ο Αντόνιο Γκουτέρες τον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση των διαφορών μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο νησί, ο Στέφαν Ντουζαρίκ απάντησε: «Πρέπει να σκεφθούμε τα επόμενα βήματά μας. Είναι καιρός προβληματισμού για όλες τις πλευρές».

Ο κ. Ντουζαρίκ πρόσθεσε ότι ο ειδικός απεσταλμένος του διεθνούς οργανισμού Έσπεν Άιντα θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να ενημερώσει για τις πρόσφατες εξελίξεις το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Αναφερόμενος στα όσα εκτυλίχθηκαν στο Κραν Μοντάνα, δήλωσε: «Ήταν ξεκάθαρο από τις θέσεις των διαφόρων πλευρών ότι η διαφορά ήταν ακόμα αρκετά μεγάλη και η διάσκεψη έπρεπε να κλείσει».

Δεν θέλουμε «περιστατικά» στην ΑΟΖ

Σχετικά με την κυπριακή ΑΟΖ και την προγραμματισμένη γεώτρηση από την κοινοπραξία Total-ENI προς αναζήτηση υδρογονανθράκων, υπογράμμισε πως ο ΟΗΕ δεν επιθυμεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα ήθελαν να δουν οποιαδήποτε περιστατικά. Προφανώς ανησυχούμε από τις συνεχείς εντάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή» σχολίασε.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ