Κοσμος

Μελάνια Τραμπ: «Εγκλωβισμένη και περικυκλωμένη» από διαδηλωτές στο Αμβούργο (εικόνες, video)

Μολότοφ, καπνογόνα, αυτοκίνητα που φλέγονται και δακρυγόνα στους δρόμους του μεγάλου λιμανιού της Γερμανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362677-750551.jpg
Sean Gallup/Getty-Ideal Images

Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μελάνια Τραμπ, παραμένει «εγκλωβισμένη» στο ξενοδοχείο που διαμένει στο Αμβούργο, το οποίο έχει περικυκλωθεί από διαδηλωτές που συμμετέχουν στην τεράστια αντικαπιταλιστική κινητοποίηση με αφορμή τη σύνοδο κορυφής των 20 πλέον αναπτυγμένων κρατών του κόσμου, γνωστή ως G20.

Η Μελάνια Τραμπ επρόκειτο να παραστεί σε εκδήλωση για τις συζύγους των ηγετών της G20. Οικοδεσπότης της εν λόγω εκδήλωσης θα ήταν ο σύζυγος της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Ωστόσο, εκπρόσωπος της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Αμβούργο ενημέρωσε τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι είναι αδύνατο να πάρουν άδεια από την αστυνομία για να αποχωρήσει από το ξενοδοχείο η Μελάνια Τραμπ.

g20

Να σημειωθεί πως με μήνυμα στο Twitter η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε τη συμπάθειά της προς όσους έχουν τραυματισθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα στο μεγάλο λιμάνι της Γερμανίας.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, κατάφερε να φτάσει στη σύνοδο εγκαίρως παρόλο που η αυτοκινητοπομπή του χρειάστηκε να κάνει το γύρο της πόλης σε παρακάμψεις για να αποφύγει τους διαδηλωτές.

Νωρίτερα το πρωί ομάδα περίπου 500 αντιεξουσιαστών έκλεισε το δρόμο στον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον – άγνωστο αν αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπόρεσε να παραστεί στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

g20

g20

Τουλάχιστον 76 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών με την αστυνομία του Αμβούργου. Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν ρίψεις δακρυγόνων και νερού, ενώ οι διαδηλωτές απαντούν με μολότοφ, πέτρες και καπνογόνα.

g20

Η «Καλώς Ήρθατε στην Κόλαση» είναι η μεγαλύτερη αντικαπιταλιστική και ενάντια στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία διαδήλωση των τελευταίων ετών. Η γερμανική αστυνομία ανέμενε συμμετοχή τουλάχιστον 100.000 ανθρώπων. Παρέταξε απέναντι από τους διαδηλωτές μια δύναμη 20.000 αστυνομικών και τώρα ζητά τη βοήθεια αστυνομικών δυνάμεων άλλων πόλεων για να αντιμετωπίσει τις ταραχές.

Μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό του Αμβούργου καθώς οι διαδηλωτές καίνε αυτοκίνητα. 

g20

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ