Κοσμος

Υποδοχή rock star στον Τραμπ από τους Πολωνούς (βίντεο)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
RAW: North Korea launches ICBM (state TV footage)

Χαμόγελο ικανοποίησης. Ρυθμικό κούνημα της κεφαλής. Στιγμιαίο άνοιγμα του στόματος. Σήκωμα του χεριού. Χαιρετισμός. «Αυτό μάλιστα. Τέτοια υποδοχή πρέπει να έχει ένας Αμερικανός πρόεδρος» θα μπορούσε να σκέφτεται ο Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που πλήθος κόσμου, κρατώντας αμερικανικές σημαίες, φώναζε ρυθμικά το όνομά του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε δεκτός μετά… βαΐων και κλάδων στην Πολωνία και φρόντισε να στείλει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Βαρσοβία, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Μόσχας», επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι εδώ για να στηρίξουν -μέσω του ΝΑΤΟ- τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης που ζητούν περισσότερη στήριξη. Αρκεί… τα μέλη του να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη. «Έχει έρθει εδώ και καιρό η ώρα για όλα τα μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου να αρχίσουν να κινούνται περισσότερο σε ό,τι έχει να κάνει με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις», το μήνυμά του προς τα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ, μετέδωσε το Sky News.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πούτιν, καλώντας τον να σταματήσει τις αποσταθεροποιητικές κινήσεις στην Ουκρανία και την υποστήριξή του σε εχθρικά καθεστώτα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε Συρία και Ιράν.

Για τη Βόρεια Κορέα είπε ότι «η απειλή θα αντιμετωπιστεί σθεναρά», καλώντας τις υπόλοιπες χώρες να δείξουν στην Πιονγκγιάνγκ πως «η ανάπτυξη του πυρηνικού της προγράμματος θα έχει συνέπειες» για τους πολίτες και την ηγεσία της χώρας. «Υπάρχουν κάποια πολύ έντονα πράγματα που εξετάζουμε» πρόσθεσε.

Η Πολωνία είναι ο πρώτος σταθμός του νέου ταξιδιού του Τραμπ στην Ευρώπη, με αφορμή τη σύνοδο των G20 στο Αμβούργο.

(Δείτε το βίντεο στο 5.44)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ