Κοσμος

Μικρή διάνοια. Αγόρι, 11 ετών, με IQ μεγαλύτερο από του Αϊνστάιν και του Χόκινγκ (video)

Ο χαρισματικός Αρνάβ Σάρμα συγκέντρωσε σκορ 162 με ελάχιστη προετοιμασία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένα αγόρι, 11 ετών, από το Ρέντινγκ της Βρετανίας έδωσε τεστ νοημοσύνης και κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ. Η μικρή διάνοια, Αρνάβ Σάρμα, συγκέντρωσε τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία 162 στο τεστ Cattell III B, το τεστ IQ που χρησιμοποιεί η Mensa. Η κοινότητα με επιστολή της γνωστοποίησε στον 11χρονο πως πλέον συγκαταλέγεται στο 1% των πιο έξυπνων ανθρώπων στον κόσμο.

Το τεστ Cattell III B περιλαμβάνει 150 ερωτήσεις που αξιολογούν την κατανόηση μέσα από διάφορα αποσπάσματα κειμένων. Η μέγιστη βαθμολογία για τους ενήλικες είναι 161 και για παιδιά κάτω των 18 ετών το 162. Στο ίδιο τεστ ο Γερμανός θεωρητικός της φυσικής, Άλμπερτ Αϊνστάιν, και ο Βρετανος κοσμολόγος, Στίβεν Χόκινγκ, είχαν φτάσει μέχρι τους 160 βαθμούς.

Ο ινδικής καταγωγής Αρνάβ προετοιμάστηκε ελάχιστα για το τεστ και ανέφερε ότι δεν ήταν ανήσυχος πριν από την εξέταση, λέγοντας: «Δεν έκανα καμία προετοιμασία για την εξέταση αλλά δεν ήμουν νευρικός. Η οικογένειά μου έμεινε έκπληκτη, αλλά ήταν επίσης πολύ χαρούμενη όταν τους είπα για το αποτέλεσμα».  «Μου πήρε περίπου δυόμισι ώρες. Ήταν και άλλα επτά με οκτώ άτομα μαζί μου στο εξεταστικό κέντρο. Δυο-τρία παιδιά και οι υπόλοιπο ήταν ενήλικες».

Ο χαρισματικός Αρνάβ Σάρμα

Ο Αρνάβ δήλωσε στον Independent πως δεν ξέρει τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Θα ήθελε να χρησιμοποιήσει την ευφυΐα του για να βοηθήσει τον κόσμο, όμως όπως λέει και ο ίδιος, δεν είναι σίγουρος με ποιον τρόπο θα μπορούσε να το κάνει.

Έχει γίνει ήδη δεκτός από δύο κολέγια: το Ίτον και το κολέγιο του Γουέστμινστερ.