Κοσμος

Τι απαντά η Google για το πρόστιμο - μαμούθ που της επέβαλε η Κομισιόν

«Με σεβασμό εκφράζουμε τη διαφωνία μας για την απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο τεχνολογικός κολοσσός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360938-747427.jpg

Η Google εξέφρασε «τη διαφωνία της» για το πρόστιμο ύψους 2,42 δισ. ευρώ που της επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ και «εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση».

«Με σεβασμό εκφράζουμε τη διαφωνία μας για την απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα. Θα εξετάσουμε την απόφαση της Επιτροπής λεπτομερώς και εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ασκήσουμε έφεση», επεσήμανε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε το συγκεκριμένο πρόστιμο-ρεκόρ στον τεχνολογικό κολοσσό επειδή φέρεται να εκμεταλλεύθηκε την ηγετική του θέση μεταξύ των μηχανών αναζήτησης προκειμένου να προωθήσει τη δική της υπηρεσία online αγορών Google Shopping.

Το πρόστιμο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα σε εταιρεία που κατηγορείται για χειραγώγηση της αγοράς.

Βάσει της απόφασης, η Google καλείται να σταματήσει τις πρακτικές της που βλάπτουν τον ανταγωνισμό μέσα σε διάστημα 90 ημέρων, με την απειλή να της επιβληθεί νέο πρόστιμο.

Αν δεν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η υπηρεσία της Shopping στο διάστημα αυτό, θα αναγκαστεί να πληρώνει πρόστιμο που θα φτάνει έως και το 5% του μέσου όρου των ημερήσιων παγκόσμιων κερδών της μητρικής της εταιρείας Alphabet.

Σύμφωνα με την τελευταία οικονομική έκθεση της εταιρείας, το ποσό αυτό ισοδυναμεί περίπου σε 14 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ