Κοσμος

Τσίπρας με Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες

Νέα κινητικότητα στο Κυπριακό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360205-746117.jpg

Συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη είναι προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η αξιολόγηση του σχεδίου του εγγράφου Άιντε, που δόθηκε χθες στα ενδιαφερόμενα μέρη, και ο συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας ενόψει μιας ακόμα διάσκεψης για το Κυπριακό, η οποία θα γίνει στις ξεκινά στις 28 Ιουνίου σε ελβετικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγγραφο Άιντε έχει απλά καταγραμμένες τις θέσεις των δύο πλευρών όσον αφορά τα διάφορα επίπεδα ασφάλειας -συνταγματική, εσωτερική εξωτερική- καθώς και την εφαρμογή της λύσης. Ακόμα, επισυνάπτεται σαν παράρτημα, το πόρισμα που είχαν ετοιμάσει τεχνοκράτες στις αρχές του χρόνου πάλι στην Ελβετία (στο Μον Πελεράν).

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αναστασιάδης θα δει επίσης την πρωθυπουργό της Βρετανίας κ. Τερέζα Μέι και την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ, ενώ χτες είχε συναντηθεί με τους κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  και Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ