- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Σάλος στην Τουρκία για την επίθεση σε γυναίκα επειδή φορούσε σορτσάκι (video)
Την χτύπησε γιατί φορούσε σορτσάκι στο Ραμαζάνι - έχει ποινικό μητρώο ο δράστης
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για την επίθεση που δέχθηκε μια 21χρονη μέσα σε λεωφορείο επειδή φορούσε σορτσάκι.
Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται ένας άνδρας να σηκώνεται από τη θέση του και να χτυπάει μια κοπέλα, που κάθεται σε μπροστινό κάθισμα.
Η νεαρή γυναίκα σηκώνεται αμέσως στην προσπάθειά της να αμυνθεί, όμως ο άνδρας την σπρώχνει και αποβιβάζεται από το λεωφορείο ενώ εκείνη πέφτει κάτω. Πριν από την επίθεση, που διαπράχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ο άνδρας φέρεται να είπε στην κοπέλα: «Ντύνεσαι έτσι κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού; Δεν ντρέπεσαι;» σύμφωνα με όσα αφηγήθηκε το θύμα και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.
«Του είπα να μην κοιτάει (…) και εκείνος ανταπάντησε “εάν μου δείχνεις τους γλουτούς σου, πώς μπορώ να μην κοιτάζω;”» συνέχισε η ίδια. Η Ασένα Μελίσα Σαλάμ, 21 ετών, κατέθεσε αμέσως μήνυση. Ο δράστης, ο οποίος υποστήριξε ότι τον «προκάλεσε», συνελήφθη τρεις ημέρες μετά το περιστατικό, όμως αφέθηκε ελεύθερος την ίδια ημέρα, προς μεγάλη απογοήτευση των φεμινιστικών οργανώσεων, έγραψε η εφημερίδα Hürriyet.
«Η απελευθέρωση του δράστη συνιστά μια απειλή για όλες τις γυναίκες» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε σήμερα στο Twitter η οργάνωση «Σταματήστε τις δολοφονίες γυναικών»: «θα φοράμε ό,τι θέλουμε, όπου θέλουμε. Δεν θα απαρνηθούμε τις ελευθερίες μας». Η Σαλάμ κατέθεσε αίτημα στον εισαγγελέα, με το οποίο αμφισβητεί την απόφαση απελευθέρωσης του δράστη.
Κατόπιν η εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ. Όμως, όπως γράφουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποδείχθηκε ότι ο άνδρας βρίσκεται ήδη υπό κράτηση από το Σάββατο για διάπραξη φορολογικών αδικημάτων και διώκεται επίσης και για υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.