Κοσμος

Τρομοκρατία στην Καμπούλ. Ισχυρή έκρηξη με θύματα σε τέμενος

Άγνωστο αν πρόκειται για νέο χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους Κράτος ή των Ταλιμπάν μέσα στο ραμαζάνι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359190-744438.jpg
EPA/HEDAYATULLAH AMID

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε μέσα σε τέμενος σιιτών μουσουλμάνων στην Καμπούλ το βράδυ της Πέμπτης. Το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν εκτιμά ότι πρόκειται για μία ακόμη τρομοκρατική ενέργεια κατά τη διάρκεια του μήνα του ραμαζανιού.

«Τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του τεμένους Αλ Ζάρα στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ. Ειδικές δυνάμεις στάλθηκαν στην περιοχή», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανίς. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν θύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον πέντε τραυματίες.

Το τέμενος ήταν γεμάτο κόσμο, ενώ πλησίαζε το τέλος της καθημερινής νηστείας των πιστών. Αξιωματούχος της αφγανικής κυβέρνησης έγραψε στο Twitter πως ο δράστης επιχείρησε να μπει στο τέμενος, αλλά του απαγορεύθηκε η είσοδος στην αίθουσα των προσευχών. Ο δράστης φέρεται να πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στην κουζίνα. Μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυροβολισμοί.  

Την ευθύνη των πρόσφατων αιματηρών και πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων στην Καμπούλ έχει άλλοτε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος και άλλοτε οι Ταλιμπάν. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ